.st0{fill:#FFFFFF;}

Vind jouw werkgeluk! 

 november 14, 2022

By  saamuitgeverij

Insert Content Template or Symbol

Blog

Anne Brouwer

Auteur


Anne Brouwer (1975) is Gezondheidswetenschapper met een verpleegkundige achtergrond. Ze werkt ruim 25 jaar in de zorgsector en heeft verschillende functies bekleed in diverse werkvelden binnen de sector. Met Saskia Walgemoed runt ze trainingsbureau Blooming waar je terecht kunt voor trainingen en workshops gericht op Positieve Gezondheid en Werkgeluk. Ook leidt ze verpleegkundigen op aan het hbo.

Kiezen voor een baan in de zorg gaat (vaak) gepaard met het voelen van een innerlijk vuur om er echt te willen zijn voor anderen. Het is betekenisvol werk, waarbij je dagelijks een lichtpunt bent voor velen. Hoe houd je dat vuur brandend in een sector die volop in beweging is?
Anne: ‘Er is een rijkdom aan (wetenschappelijke) kennis en ervaring beschikbaar over ‘HOE je meer invloed krijgt op je eigen werkgeluk.’ En hier ontstond ‘het’: mijn vuur. Ik wil dit! Deze kennis delen met zorgprofessionals, die overdag zoveel geven aan de ander en ‘s avonds graag iets lezen dat aanvoelt als ontspanning. Met belangrijke inzichten die jou (en je collega’s) in je dagelijks werk verder helpen. Want, potdikkie, wat zou het veel opleveren als er meer werkgeluk zou zijn! Voor jezelf als zorgprofessional, voor je cliënten, voor de organisatie waar je werkzaam bent en voor de maatschappij. En er liggen kansen.

Ga op zoek naar jouw werkgeluk. Ik hoop van harte dat mijn boek je helpt om met frisse en open blik naar je eigen werkgeluk (én naar dat van je collega’s) te kijken:

  • – zodat jij je bewust bent van je eigen werkgeluk en er met collega’s over in gesprek gaat
    – zodat je inzicht krijgt wat jou energie geeft en je activeert
    – zodat je beseft dat jij er slechts voor een deel invloed hebt op wat jou rust geeft

Geluk werkt nou eenmaal aanstekelijk!

 

Anne Brouwer deelt in haar boek Werkgeluk in de zorg, op een luchtige manier de rijkdom aan beschikbare kennis en ervaring over Hoe je meer invloed krijgt op je eigen werkgeluk.

Werkgeluk in de zorg

Dit doeboek geeft inzicht en handreikingen over hoe je kunt werken aan jouw werkgeluk. Terwijl jij jouw werkgeluk vergroot, draagt dat ook bij aan het werkgeluk van collega’s. Geluk werkt nou eenmaal aanstekelijk.

>