Zorg. Welzijn. Maatschappij.

CONTACT

we helpen u graag en staan open voor opdrachten, mooie ideeën en samenwerking

Je eigen boek uitgeven doe je niet zomaar. Daar komt veel bij kijken. SAAM Uitgeverij is specialist in het uitgeven van boeken op het terrein van zorg, welzijn en maatschappij. Voor iedereen die een publicatie overweegt over dit werkveld, faciliteren wij het totale uitgeefproces. Ofwel een onderdeel naar keuze. Samenwerking en maatwerk leveren zijn voor ons belangrijke uitgangspunten. Wij hebben veel kennis, ervaring en liefde voor het vak. En een breed netwerk van mensen en organisaties in zorg, welzijn en maatschappij. Dat zetten we graag in om jou te helpen.

SAAM Uitgeverij voor co-creatie, publicatie en promotie van jouw boek.

DIT KUNNEN WIJ VOOR JOU BETEKENEN!​

REDACTIE

Een publicatie moet de doelgroep verleiden om gelezen te worden. Dat begint met de titel en de flaptekst. Maar het hele verhaal moet lezen als een trein. Alle hindernissen moeten worden weggenomen, want gemak dient de mens. Dat geldt in het bijzonder voor een lezer. Daarom letten wij bij het redigeren van een manuscript vooral op de informatiestructuur en het taalgebruik. Die moeten passen bij de doelgroep.

ONTWERP EN OPMAAK

Voor elke publicatiewens maken we een ontwerp. Ook het ontwerp heeft als doel om een band met de lezer op te bouwen. We maken meestal gebruik van ons netwerk van grafisch ontwerpers, veelal gespecialiseerd in typografie en boekverzorging. We houden daarbij rekening met de wensen van de auteur. Daarom gaat het boek of publicatie pas in productie als we SAAM tevreden zijn.

PRINTING ON DEMAND

Om de kosten te beheersen maken wij veel gebruik van printing on demand. Zo voorkomen we dure voorraden. Direct na een bestelling wordt het boek geproduceerd, waarna het binnen 48 uur in huis is van de besteller. Voor bestellingen van hoge oplagen, maken we gebruik van een offsetdrukkerij. Drukkerijen selecteren wij niet alleen op kwaliteit, maar ook op persformaat, boekomvang en oplage.

MARKETING

Voor elke publicatie maken we een marketingplan. Zo krijgen boeken de gewenste aandacht bij de doelgroep. Afgezien van een aantrekkelijk boek met een intrigerende flaptekst draait het bij boekpromotie om free publicity (aandacht in de pers) en social media. Vraag ons naar de mogelijkheden.                                                                                                                                        

DISTRIBUTIE

Titels met ISBN maken wij beschikbaar voor elke erkende boekhandel. Daarnaast kunnen boeken (online) besteld worden bij o.a. bol.com, het Centraal Boekhuis, de boekhandels en bij onze eigen webwinkel: zorgboeken.eu. In overleg kunnen we ook publicaties via andere kanalen organiseren.                                                                                                                                                            

LEZINGEN EN WORKSHOPS

Auteurs die met SAAM Uitgeverij samenwerken, kunnen ook een lezing of een workshop geven. Dat helpt om je boek te promoten. En het bevestigt je eigen deskundigheid als professional. De organisatie hiervan nemen wij je graag uit handen. (Patiënten)organisaties die een evenement met een gastspreker willen organiseren, koppelen wij graag aan een van ‘onze’ auteurs.

E-BOOKS

Natuurlijk verzorgen we ook e-books en pdf’s. Dit is met name handig voor compacte vormen van informatie, voor professionals en mensen die gewend zijn om met digitale informatie te werken. Wij verkennen ook het terrein van apps.  

PUBLISHING PLAN

Laat ons weten wat je voor ogen hebt als auteur of als organisatie. Wij bespreken je ideeën graag en doen, als het klikt, in vervolg daarop een voorstel.                                                                                                                                                                 

MANUSCRIPT

Heb je een manuscript dat past bij SAAM? Lees dan op pagina Manuscript insturen hoe je je manuscript kunt indienen. Wij kijken er naar uit!                                                                                                 

>