.st0{fill:#FFFFFF;}

Van droom naar mogelijkheden 

 november 21, 2022

By  saamuitgeverij

Insert Content Template or Symbol

Blog

Anne Brouwer

Auteur


Anne Brouwer (1975) is Gezondheidswetenschapper met een verpleegkundige achtergrond. Ze werkt ruim 25 jaar in de zorgsector en heeft verschillende functies bekleed in diverse werkvelden binnen de sector. Met Saskia Walgemoed runt ze trainingsbureau Blooming waar je terecht kunt voor trainingen en workshops gericht op Positieve Gezondheid en Werkgeluk. Ook leidt ze verpleegkundigen op aan het hbo.

Ik opende pas geleden LinkedIn en zag een post over wijkverpleegkundige Anneke die de zorg gaat verlaten, omdat haar deskundigheid veel te vaak wordt overschaduwd door ons systeem en de eisen vanuit zorgverzekeraars. Ze is helaas niet de enige.. Dat het systeem anders moet, daar is iedereen het over eens. En ik zie veel waardevolle initiatieven voorbijkomen, waardoor ik er vertrouwen in heb & houd dat we samen voor de noodzakelijke verandering gaan zorgen!

Gelukkig’ ben ik niet meer zo naïef als toen ik net uit de schoolbanken kwam: ik verwacht niet dat mijn boek direct gaat zorgen voor meer werkgeluk in de zorg. Maar ik hoop dat de inhoud zorgprofessionals inspiratie geeft om hun werkvuurtje te laten vlammen EN dat het het gesprek aanwakkert binnen teams.

Werk je in de zorg en vind je het leuk en belangrijk om aandacht aan werkgeluk te besteden samen met je collega’s? Er over in gesprek te gaan?
Leg dan bijvoorbeeld mijn nieuwe boek Werkgeluk in de zorg, van droom naar mogelijkheden in de koffiekamer (als die er is). Want hoewel er veel kennis en praktische tools in beschreven staan, heb ik het door @LiekeKuipers zo laten ontwerpen dat je er snel inzichten uit kunt halen, maar het daarna ook prima weer even aan de kant kunt leggen. Het nodigt zeker uit om met elkaar over werkgeluk in gesprek te gaan!

Werkgeluk in de zorg

Dit doeboek geeft inzicht en handreikingen over hoe je kunt werken aan jouw werkgeluk. Terwijl jij jouw werkgeluk vergroot, draagt dat ook bij aan het werkgeluk van collega’s. Geluk werkt nou eenmaal aanstekelijk.

>