In 6 stappen

Succesvol Coachend Leidinggeven

Het leiderschapsmodel dat in dit boek centraal staat, bestaat uit zes harde en zachte kwaliteiten, die nodig zijn om goed te functioneren in je werk en succesvol je leiderschap neer te zetten.

"Met mijn LEIDERSCHAPSMODEL het ik inmiddels al honderden managers gecoacht naar een succesvol leiderschap."

Herken jij je in een van de volgende situaties?

 • Je durft je medewerker niet direct aan te spreken op haar gedrag of resultaten.
 • Je dringt niet echt door tot je medewerker en hij doet niet wat je wil.
 • Je komt altijd tijd tekort en je hebt moeite om je deadlines te halen.
 • Je gaat liever emoties uit de weg.
 • Je vindt jezelf te sociaal. 
 • Je hebt moeite om te delegeren. Daardoor behaal je niet altijd je resultaten.
 • Het lukt je niet te schakelen in bepaalde situaties?

Leiderschap gaat over weten wie je bent en wat je werking is. Leiderschap ontwikkelen betekent goed gebruik maken van je kwaliteiten.  Wat zijn je talenten en hoe gebruik je deze in je werk en privé? Wat wil je bereiken? Wat zijn je doelen? Kan jij inspireren, aandacht geven en aansturen op echtheid en openheid? Leiderschap is ook hobbels nemen, jezelf en situaties onder ogen zien, nieuwe kwaliteiten ontwikkelen, effectief sturen van gesprekken met je medewerkers, in je eigen autoriteit gaan staan. Wat voor leider ben jij?

Je hebt de leiderschapstest gedaan en daaruit blijkt wat voor leider je bent. Je hebt kwaliteiten; harde en zachte kwaliteiten.  Ben je in staat te schakelen tussen je harde en zachte kwaliteiten? Hoe is de balans tussen je kwaliteiten? Welke kwaliteiten kan je meer ontwikkelen zodat je effectiever en succesvoller wordt op je werk? Ontdek en leer zelf uit het boek Succesvol Coachend Leidinggeven hoe je je kwaliteiten in balans kunt brengen. De 6 dimensies in het Leiderschapsmodel komen uitgebreid aan de orde en met voorbeelden uitgelegd.

In Succesvol Coachend Leidinggeven ontdek je hoe je als leidinggevende en professional meer balans kunt krijgen tussen je harde en zachte kwaliteiten.
Met tips, tools en voorbeelden ga je zelf aan de slag.

De 6 dimensies van LEIDERSCHAP

De zes dimensies van leiderschap bestaan uit sets tegenovergestelde kwaliteiten...

 • daadkracht en soepelheid
 • streng en aardig
 • controle en loslaten
 • verstand en gevoel
 • zakelijk en persoonlijk
 • doelgericht en procesgericht

Over de auteur en leiderschapscoach: Truus Dekkers

"In mijn aanpak staat de ontwikkeling van leiderschap van managers en professionals en hun teams voorop."

Truus Dekkers

Het leiderschapsmodel

Truus Dekkers is leiderschapscoach en inspirator voor leidinggevenden en professionals. Zij ontwikkelde haar eigen Leiderschapsmodel over het schakelen tussen harde en zachte kwaliteiten in je werk. 'Mijn kracht is het coachen en inspireren van managers, teamleiders, directeuren, projectleiders, adviseurs en ondernemers om hun leiderschap succesvol neer te zetten. Naast mijn bedrijf zijn kunst en sport mijn andere passies. In mijn vrije tijd vind ik het heerlijk om prachtige beelden te maken die mij en andere mensen inspireren.'

Aandacht voor het proces brengt je dichter bij je doel
Maarten is manager bij een innovatief technisch bedrijf. Ik werk sinds een aantal jaren regelmatig als coach voor dit bedrijf.[...]
Ga jij op je werk conflicten uit de weg?
Ik ontdek nu hoe ik bewuster met mijn emoties kan omgaan. Wil jij beter functioneren en wil je een stap[...]
Hoe je beter resultaten haalt door minder controle
We maken kennis met Guido. Guido is een jonge engineer en werkt sinds enkele jaren bij een innovatief technisch bedrijf.[...]
Hoe kom je van je imago ‘aardig’ af?
Een aardige maar besluitvaardige adviseur. Kan dat? Peter is een jonge beleidsadviseur op een kennisinstituut en is nu sinds twee[...]
Word doortastender door goed voor jezelf te zorgen
Truus Dekkers (Dekkers Development) is leiderschapscoach en inspirator voor leidinggevenden en professionals. Zij ontwikkelde haar eigen Leiderschapsmodel over balans tussen[...]
Hoe grijp je in bij kleppende medewerkers?
Truus Dekkers (Dekkers Development) is leiderschapscoach en inspirator voor leidinggevenden en professionals. Zij ontwikkelde haar eigen Leiderschapsmodel over balans tussen[...]

Zet je eerste stap naar een
Succesvol Coachend Leiderschap

Succesvol Coachend Leidinggeven

In Succesvol Coachend Leidinggeven leer je hoe je een evenwicht vindt in je stijl van leidinggeven.

Aan de hand van het Leiderschapsmodel loop je door de zes dimensies van tegenovergestelde kwaliteiten. Deze 12 harde en zachte kwaliteiten samen, vormen het functioneren van jou als manager, leidinggevende.

Met de tools, tips en opdrachten kun je zelf aan de slag om je kwaliteiten als leidinggevende te managen.

Het boek is te gebruiken als werkboek en als leesboek. Vooraf is het mogelijk een leiderschapstest te doen. Zo weet je welke kwaliteiten eruit springen en welke nog meer ontwikkeld kunnen worden.

Wat andere managers zeggen ...

Inzichtelijk boek

Het boek 'Succesvol Coachend Leidinggeven' heeft me vele inzichten gegeven in mijn leiderschapskwaliteiten. De bewustwording van mijn kwaliteiten en hoe die verder te ontwikkelen. De gegeven tools uit het boek zijn voor mij goed hanteerbaar en toe te passen in het werkveld. Uiteraard met als doel het vinden van een balans tussen mijn harde en zachte kwaliteiten. Een boek dat elke leidinggevende of iemand met die ambitie beslist moet lezen.

profile-pic
Jennifer Schmidt Leidinggevende

Houvast vinden

Iedereen kent dat wel de verschillen in reacties, die mensen bij je oproepen. En, niet alleen mensen trouwens, het kunnen net zo goed de omstandigheden zijn, die ervoor zorgen datje blij, vrolijk of somber en chagrijnig bent. Je merkt zulke zaken aan jezelf maar je merkt ze ook bij anderen. Je merkt dat je kortaangebonden bent tegen je medewerkers, ook al geven ze er geen aanleiding toe. Maar je gedraagt je zo omdat je het nou eenmaal zo gewend bent. Of je staat bekend als aardig, het lukt je niet om boos te worden, zelfs niet als de situatie erom vraagt.
Situaties veranderen vaak en het is belangrijk om je gedrag af te stemmen op de situatie waarin je je bevindt. Zeker als je leiding geeft is dat belangrijk. Het begrip situationeel leiding geven is niet voor niets zo populair als het gaat om leiderschapsontwikkeling. En zoals bij veel dingen het geval is, is het hier ook ; het is gemakkelijker gezegd dan gedaan. Het boek Succesvol Coachend Leidinggeven van Truus Dekkers gaat daarover. Het gaat over het bewust schakelen tussen harde en zachte kwaliteiten.

Het is geen theoretisch boek maar een boek ontstaan vanuit de eigen praktijk van Dekkers, een praktijk waarbij het schakelen tussen harde en zachte kwaliteiten erg belangrijk was. Namelijk de praktijk van het gevangenisleven. Dekkers trainde mensen, die gevangenen bewaakten en merkte hoe moeilijk ze het vonden om het ene moment aardig en het andere moment streng te zijn. Vaak wordt ons gedrag in zulke situaties gestuurd door ons gevoel. We laten ons gevoel het stuur in handen nemen. Dat leidt maar al te vaak tot resultaten waar we niet blij mee zijn. Daarom is het belangrijk om bewust met dat schakelen bezig te zijn om in elke situatie het passende gedrag te kunnen vertonen. Daarover gaat het boek van Dekkers. Je ontdekt hoe je in zes stappen hoe je een effectieve balans kunt vinden tussen je harde en je zachte kwaliteiten. Je ontdekt ook hoe je diverse energieën, die elkaar beïnvloeden, kunt herkennen om daarmee effectiever je eigen gedrag te sturen.

Zoals ik al schreef het boek van Dekkers is geen theoretisch boek. Het is een boek waarin je de praktijk op elke bladzijde tegen komt. Het is een boek wat je helpt om echt houvast te vinden je werk van alle dag als leidinggevende. Ik kan het elke leidinggevende van harte aanbevelen. En voor coaches en trainers biedt het boek veel materiaal om in leiderschapstrainingen te gebruiken.

profile-pic
Dirk Boersma

Herkenbaar en inspirerend

Met veel plezier heb ik dit boek over leiderschap gelezen. Het boek leest, in tegenstelling tot veel andere managementboeken gemakkelijk. Het model dat Truus Dekkers beschrijft is zeer herkenbaar en inspirerend: een goed leider gebruikt hoofd én hart! Kortom: een aanrader. En handig als praktisch naslagwerkje bij mij dagelijks werk als manager.

profile-pic
Sylvia Speekenbrink Manager

Inzichten in mijn kwaliteiten

Het boek ‘Succesvol Coachend Leidinggeven’ heeft me vele inzichten gegeven in mijn leiderschapskwaliteiten. De bewustwording van mijn kwaliteiten en hoe die verder te ontwikkelen. De gegeven tools uit het boek zijn voor mij goed hanteerbaar en toe te passen in het werkveld. Uiteraard met als doel het vinden van een balans tussen mijn harde en zachte kwaliteiten. Een boek dat elke leidinggevende of iemand met die ambitie beslist moet lezen.

profile-pic
Jennifer Smidt

Praktisch model

In dit boek geeft Truus Dekkers een handzaam en praktisch model om succesvol om te gaan met de tegenstellingen en eisen die leidinggevenden elke dag tegenkomen.

Het model contrasteert “harde” en “zachte” eigenschappen, bijvoorbeeld: Daadkracht versus Soepelheid. Haar unieke benadering geeft aan dat het niet gaat om te kiezen (of-of), maar om beide kwaliteiten te ontwikkelen (en-en). Wat dit boek onderscheidt is dat het heel praktisch is: het geeft direct meer inzicht en geeft tips en oefeningen. Je wordt uitgenodigd en uitgedaagd om de eigenschappen die je niet van nature hebt, verder te ontwikkelen.

Het is prettig geschreven, met veel praktijkvoorbeelden. Het boek is compact en to-the-point. Wat ik er heel prettig aan vind is dat het geen “recept” is, zoals veel management boeken, maar de lezer via vragen en voorbeelden aan het denken zet om zijn/haar eigen weg te vinden.

Zo is het boek zelf ook een voorbeeld van het “coachend leidinggeven” dat erin wordt beschreven. Zeker de moeite waard!

profile-pic
Elsa Berentzen Manager

Balans in werk en leven

De vraag die in dit boek centraal staat is: Hoe krijg je als leidinggevende, professional, coach of trainer meer balans tussen harde en zachte kwaliteiten van jezelf? Ik begrijp dat Truus Dekkers ervoor gekozen heeft de doelgroep voor dit boek af te bakenen, maar wij mij betreft had ze dat niet hoeven te doen: de kernvraag van het boek is namelijk voor veel meer mensen belangrijk! Het boek is een aanrader voor iedereen die het gevoel heeft de eigen kwaliteiten niet optimaal te benutten of die op zoek is naar balans in werk of leven.

De charme van het leiderschapsmodel van Dekkers zit in de eenvoud: iedereen begrijpt snel waar het om gaat en kan gemakkelijk de rode draad ervan vasthouden bij het lezen van het boek. Dat betekent echter niet dat het voor iedereen ook eenvoudig is de balans te vinden in het omgaan met de eigen kwaliteiten: het tegendeel is vaak het geval!

Door de praktische uitleg, de oefeningen en de tips die de auteur geeft bij elk paar tegenovergestelde (en dus aanvullende) kwaliteiten, ga je hetgeen je leest meteen op jezelf toepassen. Dit maakt het boek heel geschikt voor mensen die gecoacht willen worden op het terrein van hun kwaliteiten. Als coach zou ik een klant aan het begin van een coachtraject vragen dit boek te bestuderen en de ervaringen met mij te bespreken. Dat kan de klant meer inzicht geven in de eigen knelpunten op het terrein van kwaliteiten, waardoor je als coach daar sneller en gemakkelijker mee aan de slag kunt.

profile-pic
Peter Gerrickens Manager
>