Ongemerkt verder 

Geïnspireerd op verhalen en personages uit haar werk als psychotherapeut schreef Catheleyne van der Laan het boek Ongemerkt verder. Een boek met vier verhalen van vier mensen die klem zitten in het leven. Verhalen die achter de labels van DSM-5 geclassificeerde (psychiatrische) aandoeningen zitten.

Catheleyne

Het verhaal is de diagnose

Over de auteur ...
Catheleyne van der Laan

Catheleyne van der Laan is vrijgevestigd psychotherapeut. Zij is Batchelor of Arts in de journalistiek, Master of Arts in de Psychologie, studeerde psychotherapie bij de RINO Groep en is Master of Arts in de Politicologie. Momenteel volgt zij de vervolgopleiding tot Affect Fobie Therapie (AFT), een specialisatie binnen de psychotherapie. “Bij AFT leren mensen weer te voelen wat onder alle afweer en remmingen verstopt is geraakt.”

Van der Laan heeft ervaring in de algemene praktijk en in de psycho-sociale oncologie en werkt als Psychotherapeut BIG in de gespecialiseerde Geestelijke Gezondheidszorg (GGZ) waar zij mensen met complexe psychische problematiek behandelt. “Mijn cliënten hebben nooit de luxe gehad van een gezonde emotionele ontwikkeling. De schade is vaak van heel lang geleden.”

In haar werk als psychotherapeut ligt de focus op hechting en het ontwikkelen van mentaliseren. De aanpak van Van der Laan is integratief met een grondhouding uit de cliëntgerichte school. Zij maakt onder meer gebruik van technieken uit de cognitieve gedragstherapie, EMDR, psychodynamische leer en experiëntiële (persoonsgerichte) technieken.

Van der Laan ging op latere leeftijd, in 2000, Psychologie studeren. Daarvóór was zij freelance journalist. Zij schreef voor bladen als Psychologie Magazine, Intermediair, regionale kranten die aangesloten waren bij de Gemeenschappelijke Persdienst (PGD) en voor De Groene Amsterdammer. Ook heeft zij gewerkt voor Radio 1. Met het boek Ongemerkt verder bundelt zij haar twee ambachten: therapie en schrijven.

Catheleyne is getrouwd. “Met een lieve intelligente en leuke man, Cor de Horde. Hij was mijn collega bij het Algemeen Nederlands Persbureau (ANP). Onze gezamenlijke hobby’s zijn wijn en koken. Samen hebben wij twee lieve dochters, Josefien (16) en Evelien (14) die prachtig kunnen dansen.” Zelf is Catheleyne een liefhebber van wandeltochten en speelt ze altviool.

LEZINGEN

Catheleyne van der Laan staat open voor interviews. Voor interview verzoeken kunt u via het contactformulier contact opnemen met Anneke Bakker van SAAM Uitgeverij:

In de media


Download hier de digitale mediamap. Hierin staat het persbericht, interview, foto's, info over en contactgegevens van auteur en de uitgever.Catheleyne schrijft artikelen voor het Psychologie Magazine. Via de link ga je naar de website en lees je meerdere artikelen van haar.In diverse kranten en tijdschriften staat een interview of artikel over Catheleyne, haar werk en haar boek.


Lees hier haar 

Persoonlijks Blogs

Corona als vergrootglas

Fatale liefde

Imaginaire vrienden

Voorbij de angst

Een boze vader

Kerstengel

Het bestaat

Het klimaat in therapie

Bestel hier het boek!

vier verhalen van vier mensen
die klem zitten in het leven.

Ongemerkt verder


"Het verhaal is de diagnose"

© 2021, SAAM Uitgeverij    I   Privacybeleid   |   Home

>