Over SAAM
Anneke Bakker
"Ik hou van mensen. Daarnaast vind ik het belangrijk, nee, eigenlijk een plicht, om anderen te helpen daar waar zij hulp nodig hebben. Dat kan persoonlijke zorg zijn, maar ook via boeken, hulpmiddelen en publicaties kunnen we elkaar helpen. Want, zorgen doen we samen, voor elkaar!"

Anneke Bakker is een bevlogen vakvrouw met een brede maatschappelijke belangstelling en oog voor detail. Zij combineert haar ervaring en expertise in de uitgeefbranche met een grondige kennis en passie voor de zorg. Bovendien was zij jarenlang zelf werkzaam in de zorgsector.

Flexibel inspelend op vraag en aanbod, nodigt zij uit tot samenwerking met mensen en organisaties die willen publiceren binnen zorg en welzijn. Met haar creatieve en enthousiaste aanpak brengt zij partijen en middelen bij elkaar om gezamenlijk de boodschap bij de juiste ontvanger te bezorgen.

Desgewenst kan zij iedere stap van het uitgeefproces van een publicatie op zich nemen. Van het daadwerkelijke schrijven tot en met de marketing en verkoop van het boek. Op deze manier levert zij op unieke wijze maatwerk.

Missie

Ons hart ligt bij zorg en welzijn. Daarom zeggen wij graag: Zorgen doe je SAAMen. Uitgeverij SAAM wil dat bereiken via haar boeken en publicaties en door een platform te bieden aan mensen die hun verhalen, informatie, kennis en ervaring over zorg, welzijn en maatschappij willen delen. Uitgeverij SAAM biedt dat platform op verschillende manieren. Denk bijvoorbeeld aan een lezing of bijeenkomst over een inhoudelijk thema. Of aan de persoonlijke begeleiding van auteurs of organisaties die onze missie een warm hart toedragen.

Visie

Over 5 jaar wil SAAM Uitgeverij dé uitgever zijn op het gebied van zorg, welzijn en maatschappij omdat wij ervan overtuigd zijn dat je voor elkaar moet zorgen in deze wereld. We willen dat bereiken via publicaties, boeken en evenementen. Zo geven wij mensen een platform om hun verhaal vertellen en hun kennis en ervaring te delen. Belangrijk daarbij is om de juiste informatie op het juiste moment op de juiste plaats aan de juiste doelgroep aan te bieden. Oftewel: co-creatie, publicatie en promotie. Om dit te realiseren werken wij SAAMen met diverse partners, waaronder auteurs, professionals en belangen- of zorgorganisaties.

Maatschappelijk betrokken

Mijn hart ligt bij zorg en welzijn. Daarom ontwikkel ik aantrekkelijke publicaties op het gebied van (preventieve) gezondheid, vitaliteit en levensgeluk. Bij het leven horen ook moeilijke onderwerpen zoals rouwverwerking, orgaandonatie en slechtnieuwsgesprekken. Ik vind het van belang dat ook die onderwerpen aandacht krijgen.

Enerzijds ondersteun ik auteurs met maatwerk: boekontwikkeling, marketing, verkoop en distributie. Anderzijds verleen ik service aan (belangen)organisaties op het terrein van welzijn en zorg: ontwikkeling van publicaties en informatie-concepten zowel in print als online.

Inmiddels weet een groeiende groep auteurs met boekideeën en organisaties met communicatiewensen de weg naar SAAM te vinden.​


Wat onze auteurs en klanten zeggen...

Anneke Bakker is iemand die feilloos haar weg weet binnen social media en ook iemand die prachtig kan tippen over de tools waarmee je goed gevonden kunt worden. Als eigenaar van mijn eigen bedrijf De Leeuw Circusevents heb ik hier al flink de voordelen van kunnen genoten. Zij beschikt over een uitgebreid netwerk aan schrijvers, redacteuren, adviseurs die kunnen helpen met het uitgeven van mijn eigen boek over "Alzheimer in beweging". Daardoor wordt iets vlot getrokken waar ik al jaren tegenaan zat te hikken. Ze biedt structuur, opmaak ideeën, stimuleert me om te gaan schrijven, kortom, ik heb hier jaren op gewacht. Een vakvrouw en een veelbelovende uitgever.

profile-pic
Gera de Leeuw Trainer, coach en auteur

Anneke was mijn derde uitgever met wie het wel gelukt is mijn boek uit te geven. Zij staat als een huis achter je en helpt je over de hobbels heen die er zijn. Met haar daadkracht heeft ze altijd voor alles een oplossing. Ze heeft een mooie balans tussen haar harde en zachte kwaliteiten en heeft ook aandacht voor je gevoelens en emoties die spelen bij het schrijven van je boek. Ze maakt de naam van haar uitgeverij, Saam Uitgeverij, helemaal waar. Anneke is een leuk mens met wie het fijn is om samen te werken.

De samenwerking met uitgeverij SAAM is me heel goed bevallen en kan ik iedereen aanbevelen. Uitgeefster Anneke Bakker is inventief, enthousiast, deskundig en snel.
Met haar vrolijke nieuwsgierigheid en passie voor het vak, onderzoekt ze alle mogelijkheden. Mijn boek Weten waar de woorden zijn platliggend leek onmogelijk, maar het heeft nu een ringband, waardoor het open kan liggen tijdens het lesgeven. Een enorm pluspunt. Anneke heeft een scherp oog voor details en is daarbij ook nog eens een heel goede vormgeefster.

profile-pic
Mariet Lems Cultuur Coach en dichter
>