Zorg. Welzijn. Maatschappij.

NIEUWS

Artikelen over boeken, auteurs en academy

MEDIAMAP

In de mediamap staan het persbericht, foto's, interview, boekinformatie en contactgegevens.

Alle teksten en beeldmateriaal zijn te downloaden, zodat het direct te gebruiken is. .

Gerrie Goedee-Hindriks

In haar boek wijst Gerrie de mantelzorgers de weg hoe ze de juiste zorg op de juiste plek kan krijgen. Met praktische tips, advies en inzichten die mantelzorgers kunnen helpen om de balans te vinden tussen hun zorgtaken en hun eigen welzijn.

Majella Lammers

Majella Lammers (1959) is sinds 1982 werkzaam in haar eigen praktijk voor hulp aan kinderen en jongeren met communicatieve problemen. Majella leert ons de kunst van echt luisteren naar het kind met onbegrepen klachten. Ze leert ons de subtiele signalen herkennen en wat ze echt betekenen.

Catheleyne van der Laan

In deze gids laat Catheleyne van der Laan zien hoe je een gezellig gezin bouwt én tegelijk je kinderen helpt opgroeien tot sympathieke mensen. ‘Kinderen moet je liefdevol begrenzen en leren omgaan met frustratie en  teleurstelling. Het goede voorbeeld geven is essentieel. Als je zelf de hele dag op je scherm zit…. Tja.’

Miriam Janssen

Miriam Janssen deelt haar ervaringen van 30 jaar werken als schrijfdocent. ‘Werken aan teksten is als werken in een tuin. Planten hebben zowel vrijheid als structuur nodig om te groeien en bloeien. De bundeling van mijn kennis en ervaringen in dit boek wil ik delen om anderen te inspireren bij het lesgeven en schrijven.

Anne Brouwer

Anne Brouwer deelt op een luchtige manier de rijkdom aan beschikbare kennis en ervaring over Hoe je meer invloed krijgt op je eigen werkgeluk. Het boek gaat in op vragen, zoals: Ben je tevreden in je werk, maar zou je met meer bezieling en vuur willen werken? Werk jij gelukkig en wil je weten hoe je dat kunt vasthouden?

Uitgave van SAAM Uitgeverij

In het boek komen naast ouders van hoogbegaafde kinderen ook professionals aan het woord, die in hun dagelijks leven met hoogbegaafde kinderen en jongeren werken. Het is een praktisch boek, dat naast feiten, ervaringsverhalen en inzichten ook allerlei praktische handvatten bevat voor ouders en scholen.

Petra Oden

Petra Oden beschrijft helder en indringend wat het betekent als je partner op jonge leeftijd dementie krijgt. Aan de hand van vijf fasen beschrijft ze de gedragsverande-ringen, de emotionele gevolgen voor de naaste, de zorg die nodig is, de ethische dilemma’s die er spelen en de juridische vraagstukken die erbij komen kijken.

Mirjam van Es

In 2017 wordt Mirjam voor de tweede keer moeder. Zij is met haar partner al trotse ouders van een dochter. Het gaat echter mis in de zwangerschap en hun tweede kindje, een zoontje, komt nog voor de geboorte te overlijden. Een kind dat zo welkom was en een plaats had moeten krijgen in onze wereld.

Jos de Gruiter

‘Mijn oudste broer was drieëntwintig toen ik werd geboren. Iedereen thuis was met zichzelf bezig. Ik scharrelde daar wat tussendoor, niemand keek naar me om.’ Aldus dierenactiviste Lenie ’t Hart. Twaalf bekende en minder bekende Nederlanders vertellen over hun ervaringen als nakomer in het gezin.

Danielle van der Werf

In 2006 krijgt Daniëlle te horen dat ze de Ziekte van Crohn heeft. Ze is dan 19 jaar. In haar boek neemt ze de lezer mee in de jaren die volgen op de diagnose, in haar ziekteproces en haar leven dat in het teken staat van overleven. Tegenslag na tegenslag krijgt ze te verduren, maar haar strijdlust en positiviteit blijven overeind.Wanneer ze tien jaar later de ziekte overwonnen lijkt te hebben, begint een nieuwe strijd.

Ed Izeren

Ed Izeren beschrijft op een luchtige manier zijn ervaringen in het ziekenhuis waar hij als verpleegkundig ondersteuner werkt. De verhalen brengen de lezer dan ook een lach en een traan. In een afgewogen mix van serieus en grappig beschrijft Ed voorvallen en gebeurtenissen. Altijd met respect voor de betrokkenen en lettend op de privacy.

Ab Vriethoff

Als ervaringsdeskundige schreef Vriethoff zijnverhaal over zijn persoonlijke worsteling, hoop en doorzettingsvermogen. Maar ook over de vele mogelijkheden die slechtzienden en blinden, ondanks hun handicap, (kunnen)aangrijpen om hun leven zinvol vorm te geven.

Mantelzorg

Marijke Hopman-Rock

Marijke Hopman (bijzonder hoogleraar) combineert haar ervaringen van mantelzorg voor oude mensen met haar wetenschappelijke kennis. De observatielijsten (OLP en OLP) die zij met haar collega’s van TNO ontwikkeld heeft en als richtlijn dienen, zijn opgenomen in het boek. Preventieve zorg wordt steeds belangrijker.

Catheleyne van der Laan

Geïnspireerd op verhalen en personages uit haar werk als psychotherapeut schreef Catheleyne van der Laan het boek Ongemerkt verder. Een boek met vier verhalen van vier mensen die klem zitten in het leven. Verhalen die achter de labelsvan DSM-5 geclassificeerde (psychiatrische) aandoeningen zitten.

Mirella de Jong

Een biografie van Mirella de Jong. Als echtgenoot en jonge moeder van drie kinderen, verliest ze in 10 jaar tijd twee echtgenoten en een kindje. Een rollercoaster van rouw en verdriet.

Berthilde van der Zwaag

Berthilde van der Zwaag waakte als verpleegkundige ’s nachts bij patiënten thuis. Haar ervaringen met de stervenden en hun familie schreef zij op in een dagboek. Nu, twintig jaar later blikt zij in het boek terug op die verhalen en voegde nieuwe inzichten toe.

Marijn Krijger

Marijn neemt je mee in de dagelijkse realiteit van een vader van een dochter met een ernstig meervoudige verstandelijke beperking. Anna Sophie is twaalf als de zorgvraag te groot wordt.  Het onvermijdelijke gebeurt: ze gaat uit huis en verhuist naar een zorginstelling.

Bestel uw boek(en) in onze webshop zorgboeken.nl

>