.st0{fill:#FFFFFF;}

Het is te druk 

 november 14, 2022

By  saamuitgeverij

Insert Content Template or Symbol

Blog

Anne Brouwer

Auteur


Anne Brouwer (1975) is Gezondheidswetenschapper met een verpleegkundige achtergrond. Ze werkt ruim 25 jaar in de zorgsector en heeft verschillende functies bekleed in diverse werkvelden binnen de sector. Met Saskia Walgemoed runt ze trainingsbureau Blooming waar je terecht kunt voor trainingen en workshops gericht op Positieve Gezondheid en Werkgeluk. Ook leidt ze verpleegkundigen op aan het hbo.

Ik heb met veel teams mogen samenwerken en deze uitspraak Het is te druk! heb ik regelmatig gehoord. Het IS ook vaak druk. En de zorg GAAT ook door. Maar stilstaan bij waar je (samen) aan werkt en welke resultaten jullie boeken zorgt voor zoveel meer voldoening. Het hoeft niet altijd veel tijd te kosten- het vraagt wel om een moment van gerichte aandacht.
In mijn boek , lees je verschillende handreikingen om met meer voldoening te kunnen werken. Eén daarvan gaat over werken met : een techniek waarmee je een algemeen beeld van het gewenste succes, concretiseert. Visueel maakt.

Dit lukt alleen als je dat gewenste succes samen héél duidelijk voor ogen hebt. En daar ontbreekt het nog wel eens aan bij team-jaarplannen die globaal in een Excelsheet zijn weergegeven. Gelukkig heb ik van best veel zorgprofessionals gehoord dat ze al werken met een soort resultaatbeelden. En dat het werkt!

Daarom:
zegt het voort!
zegt het voort!

Het is leuker EN het geeft voldoening. Omdat je bewuster resultaten kunt vieren en je als team groeit!

 

Werkgeluk in de zorg

Dit doeboek geeft inzicht en handreikingen over hoe je kunt werken aan jouw werkgeluk. Terwijl jij jouw werkgeluk vergroot, draagt dat ook bij aan het werkgeluk van collega’s. Geluk werkt nou eenmaal aanstekelijk.

>