Word regisseur van je eigen leven!

Heb je moeite om je emoties onder woorden te brengen?

Merk je dat je vastloopt in je gevoelens en gedachten?

Begrijp je af en toe jezelf niet meer, het gevoel van jezelf ‘kwijt zijn’?

Ga dan eens aan de slag met beeldtaal. Beeldtaal is een creatieve manier om expressie te geven aan wat er in jou leeft. Met tekenen en schilderen zet je vanuit je onbewuste je gevoelens en gedachten op papier. Je leert met Beeldtaal je eigen werk te ‘lezen’ waardoor je beter begrijpt wat jou bezighoudt. Het helpt je uitdrukking te geven aan emoties om er daarna de juiste woorden aan te kunnen geven. De inzichten zijn altijd verrassend en helend. Je kunt dit alleen ontdekken door te doen.

Een ontdekkingsreis naar je eigen leven met verschillende thema’s, materialen en visualisaties.

Workshop Ontdek de kracht van tekentaal

11 augustus 2023

De workshop is van 10.00 - 17.00 uur in Atelier Tekentaal,  
Bosruiterweg 33, 3897 LV Zeewolde.  

Er zijn 8 plaatsen beschikbaar.

  • Gratis boek Ontdek de kracht van tekentaal
  • Alle materialen zijn aanwezig
  • Maximaal 5 deelnemers
  • Inclusief koffie/thee en maaltijdsoep
  • Jouw investering € 99

AANMELDEN WORKSHOP

Workshop Tekentaal F8

Josée van der Staak

VEELZIJDIG.    CREATIEF.     MUZIKAAL.

Tekentaal docent
Workshops en bijeenkomsten

Vanaf 1 september 2023 geeft Josée in haar atelier Het KleurenRijk in Bergen op Zoom creatieve bewustwordingsbijeenkomsten. Vier dagdelen op dinsdag en donderdag één keer in de twee weken. Daarnaast kan je meedoen aan diverse workshops die Josée organiseert in zowel haar atelier als op locatie. Je kunt Josée ook uitnodigen voor een workshop bij jou aan de keukentafel, één op één of in een groepje.
Kijk op www.ontdektekentaal.nl voor meer informatie en klik hier voor data workshops.

Josée van der Staak

Josée van der Staak (1953) is tekentherapeut en tekentaaldocent. Zij werkt vanuit een holistische mensvisie met beeldtaal, collages en SoulCollage®. Zij zet deze vaardigheden speciaal in bij rouw en verlies.

Tekentaal
Creatieve bewustwording

Creatieve bewustwording is op een plezierige, kleurrijke en toegankelijke manier omgaan met levensthema's. Je hoeft dus niet creatief te zijn of te kunnen tekenen, om te ontdekken wat jouw werkstuk je te zeggen heeft. Alles wat je maakt is goed. Tekentaal helpt je om op een ongedwongen manier uitdrukking te geven aan je emoties om er daarna de juiste woorden aan te kunnen geven. Tekenen, schilderen en collages maken, geven ontspanning, rust en uiteindelijk meer zelfinzicht. Ontdek de kracht van tekentaal en word je bewust van datgene wat in jou leeft.

Wil je zelf aan de slag? Koop  dan haar boek Ontdek de kracht van tekentaal met 55 oefeningen. Stap voor stap ontdek je de kracht van tekentaal, door gebruik te maken van mooie materialen en veel verschillende werkvormen. Door de vragen voor jezelf te beantwoorden krijg je zicht op je werkstuk en vallen er kwartjes.

Heb je nog nooit iets op dit gebied ondernomen, dan is het raadzaam om een workshop te volgen, waarin Josée alles uitlegt over hoe om te gaan met het boek en hoe je je eigen tekeningen kunt leren lezen. Een ontdekkingsreis waar je bij thuis komt!

Collage
Een kunstvorm op papier

Collages maken is een hele fijne kunstvorm. Je kan op zoveel verschillende manieren collages maken. De meest toegepaste vorm is het starten vanuit een thema of een verhaal. Een collage maken van een bepaalde situatie geeft zicht op die situatie en vaak kun je daarna ook de juiste woorden vinden. 

Ontdek deze vorm van kunst en ga op ontdekkingstocht. Dat kan in een workshop met Josée of ga zelf aan de slag met de oefeningen uit haar boek Ontdek de kracht van collage. In dit boek lees je hoe je met collages kan werken. Collages kunnen net als tekeningen gelezen worden vanuit de tekentaal. Door een collage te bevragen, kom je erachter wat je gedaan hebt en wat het voor jou betekent ten aanzien van de situatie. Die inzichten kunnen verrassend en helend zijn. Elke collage is gemaakt naar aanleiding van een thema, gedicht, lied, situatie etc. Bij de oefeningen staat een QR-code met een link naar een ingesproken visualisatie die bij die oefening hoort. Door ontspannen te beginnen aan een collage heb je namelijk het meeste profijt van het resultaat.

Kunstzin & dementie
Een creatieve manier van herinneren

Voor mensen met dementie is het moeilijk om 'zomaar' iets uit het geheugen te halen. Door hen op creatieve wijze te activeren en binnen de kaders houvast en ruimte te bieden, komen zij weer in beweging. Josée geeft training voor iedereen die werkt in de dementiezorg of een partner met dementie heeft. Je kan Josée ook uitnodigen om één op één met jouw jouw partner met dementie te werken. Dit kan thuis of op locatie.

Zelf aan de slag? In dit boek Mandala teken- en kleurboek staan 24 mandala's voorgetekend. Deze kunnen ingekleurd worden, maar ze kunnen ook nagetekend worden. Naast tekenen is zingen ook een mooie vorm van herkenning. Daarom staan er ook allerlei 'liedjes van toen' in dit boek. Tekenen en zingen, een mooi feest van herkenning en herinneringen ophalen.

Agenda
Data en locaties van de workshops in 2023

Klik op de datum voor meer informatie en tijd.

Zondag 21 mei - Doetinchem

In Atelier Iseldoks van 13.00-18.00 uur. 

Inclusief boek, koffie en thee, alle materialen en als afsluiter verse maaltijdsoep.

Vrijdag 11 augustus - Zeewolde

Atelier Tekenwijzer van Gerda Meijer. Bosruiterweg 33, 3897 LV Zeewolde. Workshop is van 10.00-17.00 uur. Max. 8 deelnemers.

Inclusief boek, koffie en thee, alle materialen en als afsluiter verse maaltijdsoep.

Vrijdag 15 september - Groningen

Atelier Als de Zon van Nicolette van der Smagt. Bouwtelaan 27, 9686 VN Beerta. Workshop is van 10.00-17.00 uur. Max. 8 deelnemers.

Inclusief boek, koffie en thee, alle materialen en als afsluiter verse maaltijdsoep.

Zondag 15 oktober - Bergen op Zoom

In atelier Het KleurenRijk van Josée van der Staak. Jan Borghoutsplein 40, Bergen op Zoom. Workshop is van 10.00-17.00 uur. 

Inclusief boek, koffie en thee, alle materialen en als afsluiter verse maaltijdsoep.

Vrijdag 15 november - Zutphen

Gebouw Proeflokalen, Vispoortstraat 16, Zutphen. Workshop is van 10.00-17.00 uur. Max. 8 deelnemers.

Inclusief boek, koffie en thee, alle materialen en als afsluiter verse maaltijdsoep.

Zondag 17 december- Bergen op Zoom

In atelier Het KleurenRijk van Josée van der Staak. Jan Borghoutsplein 40, Bergen op Zoom. Workshop is van 10.00-17.00 uur. 

Inclusief boek, koffie en thee, alle materialen en als afsluiter verse maaltijdsoep.

Je kan je aanmelden via onderstaande knop voor 1 of meerdere workshops. 

De workshops zijn € 99 inclusief:

  • het boek Ontdek de kracht van tekentaal of Ontdek de kracht van collage
  • alle materiaal
  • koffie/thee en ter afsluiting verse maaltijdsoep

AANMELDEN WORKSHOP

Aanmelden workshops Tekentaal F3

Copyright by SAAM Uitgeverij 2023 - All Rights Reserved.Privacybeleid
>