Praktische handleiding voor zorgprofessionals

  • De inhoud van dit boek geeft aanzet tot nadenken over wat voor jou belangrijk is om fijn te kunnen werken.  
  • De beschreven WOOP-methodiek nodigen uit om ook echt stappen te gaan zetten.
  • Het boek nodigt ieder zorgteam uit om met elkaar in gesprek te gaan over werkgeluk om te kunnen uiten wat voor jou belangrijk is om lekker te werken én wat je daarvoor nodig hebt.  

anne brouwer

AUTEUR

Anne Brouwer is Gezondheidswetenschapper met een verpleegkundige achtergrond. Ze begeleidde meerdere audits als kwaliteitsmanager in de ouderenzorg en de GGZ en leidt nu verpleegkundigen aan het HBO op. Ze leidt verpleegkundigen op aan het hbo en runt daarnaast samen met Saskia Walgemoed trainingsbureau Blooming voor trainingen Positieve Gezondheid. Haar primaire drijfveer is mensen enthousiast maken én houden om in de zorg te werken. Kennis delen op een eenvoudige en aansprekende manier is één van de middelen die ze hier graag voor inzet.

'Je welkom en veilig voelen in je team als
jonge (zorg)professional is zo belangrijk!'

- Anne

ANNE VERTELT:

In 2020 heb ik de opleiding tot werkgelukdeskundige gevolgd bij Happy Office van Fennande van der Meulen en Maartje Wolff. De inhoud én het enthousiasme waarmee het gebracht werd, hebben mij geraakt.

Toen ik aan een volle klas deeltijdstudenten Verpleegkunde de vraag stelde: ‘Wie spreekt er in privétijd enthousiast over zijn/ haar vak?’ ik maar enkele vingers omhoog zag gaan, ontstond ‘het’: mijn vuur. Ik wil dit!

Deze inzichten over je eigen invloed op werkgeluk delen met zorgprofessionals, die overdag zoveel geven aan de ander en ’s avonds graag iets lezen dat aanvoelt als ontspanning. Een studieboek past daar niet altijd bij. Daarom besteedde ik samen met Lieke Kuijper (Lieke Ontwerpt) veel aandacht aan het ontwerp.

De laatste paragraaf van dit boek, over moedig leiderschap, schrijf ik met Johanna Oosterbaan, met wie ik eerder het boek Verpleegkundig Leiderschap Werkt!’ heb uitgegeven. Eveneens een praktisch boek die bij vele zorgprofessionals op de deurmat is gevallen. We hebben er veel mooie recensies én contacten aan overgehouden. Daarnaast heeft het onze passie gevoed: er is veel behoefte aan het praktisch toegankelijk maken van kennis!  

ANNE SCHRIJFT:

This homepage layout is optimized to make your personal brand stand out. It's based on best practices gathered from some of the top personal brands online. Click here to watch a tutorial on how to edit it.

bestel hier je boek

WERKGELUK in de zorg

>