.st0{fill:#FFFFFF;}

Dialoog over werkgeluk 

 november 21, 2022

By  saamuitgeverij

Insert Content Template or Symbol

Blog

Anne Brouwer

Auteur


Anne Brouwer (1975) is Gezondheidswetenschapper met een verpleegkundige achtergrond. Ze werkt ruim 25 jaar in de zorgsector en heeft verschillende functies bekleed in diverse werkvelden binnen de sector. Met Saskia Walgemoed runt ze trainingsbureau Blooming waar je terecht kunt voor trainingen en workshops gericht op Positieve Gezondheid en Werkgeluk. Ook leidt ze verpleegkundigen op aan het hbo.

Anne, ik vind je enthousiasme en passie voor de zorg en ieder die erin werkt echt gaaf. Je geeft zoveel energie mee aan anderen, maar uh, ik heb niet zoveel met het woord ‘werkgeluk’.

Zo begon het gesprek met een zorgprofessional in reactie op mijn lees-doe-boek – . Natuurlijk ben ik dan benieuwd naar het waarom. Wat maakt dat een woord wat zoveel verlangen in zich kan hebben een minder fijne lading met zich meedraagt? Nou, bijvoorbeeld…..

  • Werkgeluk is echt zo’n hype woord & te idealistisch
  • Het is een luxe en voor velen niet weggelegd. Er moet gewoon brood op de plank komen
  • We ervaren werkdruk, dus er is voor veel geen tijd

Het werd een mooie dialoog waarin we elkaar volledig begrepen. Ze gaat mijn boek lezen. Het boek nodigt vooral uit om op een ontspannen manier na te denken wat voor jou belangrijk is om lekker te werken. Dat maakt dat een gesprek met bijvoorbeeld collega’s over dat thema diepgang krijgt: je verbindt en hebt contact vanuit je innerlijke kompas.

En zeg nou zelf, het is toch ALTIJD leuk om samen even stil te staan bij waar je blij van wordt? En om de ogen van je collega te zien stralen als ze vertelt over de mooie werkervaringen?

 

 

Werkgeluk in de zorg

Dit doeboek geeft inzicht en handreikingen over hoe je kunt werken aan jouw werkgeluk. Terwijl jij jouw werkgeluk vergroot, draagt dat ook bij aan het werkgeluk van collega’s. Geluk werkt nou eenmaal aanstekelijk.

>