.st0{fill:#FFFFFF;}

Vanessa Pilloni legt verband tussen eetstoornis en HSP 

 september 1, 2017

By  saamuitgeverij

Tot 5 jaar geleden droeg  Vanessa Pilloni een eetstoornis, namelijk Anorexia Nervosa. Het heeft 25 jaar van haar leven geduurd om hiervan te herstellen.

Vanessa: ‘Na veel hulpverlening bleef ik toch rommelen met eten, wist ik niet wie ik was en waar ik naar toe wilde met het leven. Maar elke dag bleef ik hoop houden dat het nog eens goed met mezelf zou komen. Dat moment kwam. Met toeval deed ik een HSP (hoog sensitief persoon) test en tot mijn verbazing kwam ik erachter dat ik hooggevoelig ben. Ik ben me in HSP gaan verdiepen, zocht de juiste hulpverlening en kreeg handvatten om met hooggevoeligheid om te gaan. Hierna herstelde ik van Anorexia. Ik had het niet meer nodig. Dat gun ik anderen ook.’

Haar ervaringen als hulpverlener, gewichtscoach en ervaringsdeskundige heeft ze gebundeld om anderen een luisterend oor te bieden en een advies uit te brengen. Ze heeft zich gespecialiseerd in emotie-eten en eetbuien. Zo baant ze zich een weg naar een eetstoornis-vrij leven en leert ze hoogsensitiviteit als kracht te gebruiken.

Daarom lanceerde ze de theorie Het verband tussen HSP & Eetstoornissen en schreef het boek Calorieën met voelsprieten

De theorie en het boek bestaan uit veel ervaringen, onderzoek en handreikingen voor lotgenoten en therapeuten.

Meer nieuw uit deze categorie:
>