›  HSP-test    ›  Blog

Vanessa Pilloni

Omarm je hoogsensitiviteit herstel van je EETSTOORNIS

Zet je eerste stap naar een gelukkig leven en ontdek het verband tussen Hoogsensitiviteit (HSP) en eetstoornissen

Anorexia Nervosa, Boulimia Nervosa, Binge-eating disorder en andere eetstoornissen: Iedereen met een eetstoornis is hoogsensitief. Veel mensen zijn jarenlang bezig om te herstellen van een eetstoornis. Een onderbelicht aspect hierbij is de relatie met hoogsensitiviteit.

Wanneer je inzicht hebt in je eigen hoogsensitiviteit en dit kunt integreren in je dagelijks leven, herstel je voorgoed van je eetstoornis.

HSP en eetstoornissen

Tot 5 jaar geleden droeg de auteur van Calorieën met voelsprieten, Vanessa Pilloni, een eetstoornis, namelijk Anorexia Nervosa. Het heeft haar 25 jaar van haar leven gekost om te herstellen.

Vanessa: 'Na veel hulpverlening bleef ik toch rommelen met eten, wist ik niet wie ik was en waar ik naar toe wilde met het leven. Maar elke dag bleef ik hoop houden dat het nog eens goed met mezelf zou komen. Dat moment kwam. Met toeval deed ik een HSP (hoog sensitief persoon) test en tot mijn verbazing kwam ik erachter dat ik hooggevoelig ben.'

Vanessa is zich in HSP gaan verdiepen, zocht de juiste hulpverlening en kreeg handvatten om met hooggevoeligheid om te gaan. Hierna herstelde ze van Anorexia. 'Ik had het niet meer nodig. Dat gun ik anderen ook.'

Haar ervaringen als hulpverlener, gewichtscoach en ervaringsdeskundige heeft ze gebundeld om anderen een luisterend oor te bieden en een advies uit te brengen. Ze heeft zich gespecialiseerd in emotie-eten en eetbuien.  'Ik heb geleerd om mijn hoogsensitiviteit als kracht te gebruiken. En dat wil ik jou ook leren!'

Bij het lanceren van haar theorie Het verband tussen HSP & Eetstoornissen  schreef Vanessa het boek Calorieën met voelsprieten.

De theorie en het boek bestaan uit veel ervaringen, onderzoek en handreikingen voor lotgenoten en therapeuten.

Over Vanessa Pilloni

Vanessa Pilloni

Vanessa Pilloni (1978) heeft haar sporen als ervaringsdeskundige op het gebied van eetstoornissen ruimschoots verdiend. Ze werkte als hulpverleenster met groepen vrouwen met een eetstoornis en als maatschappelijk werkster. Ze volgde diverse opleidingen om zich meer te bekwamen in HSP en eetstoornissen. Ze heeft een eigen praktijk waar ze als coach, trainer en spreker mensen probeert te helpen om van hun eetstoornis af te komen. Zelf ging ze 25 jaar gebukt onder een eetstoornis.

www.calorieenmetvoelsprieten.nl

Op weg naar een gelukkig leven

Jij bent in het bezit van een prachtige hoogsensitieve eigenschap. Ooit in een ver verleden zocht je een manier om jezelf te verdoven of te vluchten voor deze eigenschap. Waar de één zich verdooft met alcohol, drugs, gamen of kopen, zocht jij je toevlucht in te veel, te weinig of te gezond eten. Of in een combinatie ervan.

Maar na een tijd realiseer je je dat: 

- het jou niets oplevert
- het al je tijd en energie kost
- het je afzondert van de mensen om je heen omdat je ze niet meer toelaat
- het jou weerhoudt om je doelen te bereiken
- het jou belemmert je dromen uit te laten komen
- het je gezondheid achteruit laat gaan
- het je depressief en moe maakt
- het weghoudt bij wie jij werkelijk bent

Wat jij daadwerkelijk wil is een gelukkig leven. Een leven waarin jij je dromen waar kunt maken en trots bent op jezelf. Een leven waarin jij net als iedereen op een verantwoorde manier kunt genieten van eten. Volop plezier maakt, laat zien wie je bent en lekker in je vel zit.

Vanessa ontwikkelde een 3-stappenplan dat jou helpt je eigen gedrag te begrijpen, en samen met Vanessa als coach leer je omgaan met je hoogsensitiviteit!

ZET JE EERSTE STAP NAAR EEN GELUKKIG LEVEN EN START MET THE CHALLENGE!​

1

THE CHALLENGE

ONTVANG 10 DAGEN TOOLS VOOR DE WEG NAAR EEN GELUKKIG LEVEN!

2

DIT BEN IK

10 DAGEN BEN IK JOUW COACH EN HELP IK JOUW DOEL TE BEREIKEN!

3

MEET UP

LEER HOE JE JE HOOGGEVOELIGHEID ALS KRACHT KUNT GEBRUIKEN!

LEZING

HET VERBAND TUSSEN HSP EN EETSTOORNISSEN

Vanessa Pilloni geeft lezingen over het verband tussen hooggevoeligheid en eetstoornissen. De lezing is bedoeld voor lotgenoten en hun omgeving, therapeuten en andere professional.

Het herstellen van een eetstoornis duurt jarenlang, of zelfs een leven lang. Een onderbelicht aspect hierbij is de relatie met hoogsensitiviteit. Uitzonderingen zijn er altijd. De theorie van “het verband tussen HSP & Eetstoornissen” sluit aan bij de ervaringen van de bekende Amerikaanse psychologe Elaine Aron.

Waar informatie over hooggevoeligheid of hoogsensitiviteit, al enkele jaren in opkomst is, wordt het verband met eetstoornissen als anorexia, boulimia, binge-eating disorder en NAO nog niet vaak gelegd. Hierover praat Vanessa met de deelnemers in een interactieve lezing.

>