›  HSP-test    ›  Blog

Vanessa Pilloni

Calorieën

met voelsprieten

Zet je eerste stap naar een gelukkig leven en ontdek het verband tussen Hoogsensitiviteit (HSP) en eetstoornissen

Anorexia Nervosa, Boulimia Nervosa, Binge-eating disorder en andere eetstoornissen: Iedereen met een eetstoornis is hoogsensitief. Veel mensen zijn jarenlang bezig om te herstellen van een eetstoornis. Een onderbelicht aspect hierbij is de relatie met hoogsensitiviteit.

Wanneer je inzicht hebt in je eigen hoogsensitiviteit en dit kunt integreren in je dagelijks leven, herstel je voorgoed van je eetstoornis. In Calorieën met voelsprieten lees je hier alles over.

HSP en eetstoornissen

Tot 5 jaar geleden droeg  Vanessa Pilloni een eetstoornis, namelijk Anorexia Nervosa. 
Het heeft haar 25 jaar van haar leven gekost om te herstellen.

Vanessa: 'Na veel hulpverlening bleef ik toch rommelen met eten, wist ik niet wie ik was en waar ik naar toe wilde met het leven. Maar elke dag bleef ik hoop houden dat het nog eens goed met mezelf zou komen. Dat moment kwam. Met toeval deed ik een HSP (hoog sensitief persoon) test en tot mijn verbazing kwam ik erachter dat ik hooggevoelig ben.'

Vanessa is zich in HSP gaan verdiepen, zocht de juiste hulpverlening en kreeg handvatten om met hooggevoeligheid om te gaan. Hierna herstelde ze van Anorexia. 'Ik had het niet meer nodig. Dat gun ik anderen ook.'

Haar ervaringen als hulpverlener, gewichtscoach en ervaringsdeskundige heeft ze gebundeld om anderen een luisterend oor te bieden en een advies uit te brengen. Ze heeft zich gespecialiseerd in emotie-eten en eetbuien.  'Ik heb geleerd om mijn hoogsensitiviteit als kracht te gebruiken. En dat wil ik jou ook leren!'

Bij het lanceren van haar theorie Het verband tussen HSP & Eetstoornissen  schreef Vanessa het boek Calorieën met voelsprieten.

De theorie en het boek bestaan uit veel ervaringen, onderzoek en handreikingen voor lotgenoten en therapeuten.

Calorieën met voelsprieten

Calorieën met voelsprieten

Klik op de cover voor de inhoudsopgave.

Herken jij jezelf in een of meerdere uitspraken?

  • ik heb eetbuien, maar niemand weet het
  • ik wil anderen niet tot last zijn
  • ik voel me eenzaam in mijn strijd tegen een eetstoornis
  • ik twijfel of ik een eetstoonis heb
  • ik heb geen vertrouwen meer in hulpverlening, omdat ik nog steeds niet het gewenste resultaat heb bereikt

Dan is dit boek echt voor jou geschreven!

Dit boek geeft je inzicht in je eigen gedrag en hooggevoeligheid. Je leert hoe je hiermee om kunt gaan zodat je de eetstoornis de baas blijft.

De prijs is inclusief 4,15 verzendkosten.

Over Vanessa Pilloni

Vanessa Pilloni

Vanessa Pilloni (1978) heeft haar sporen als ervaringsdeskundige op het gebied van eetstoornissen ruimschoots verdiend. Ze werkte als hulpverleenster met groepen vrouwen met een eetstoornis en als maatschappelijk werkster. Ze volgde diverse opleidingen om zich meer te bekwamen in HSP en eetstoornissen. Ze heeft een eigen praktijk waar ze als coach, trainer en spreker mensen probeert te helpen om van hun eetstoornis af te komen. Zelf ging ze 25 jaar gebukt onder een eetstoornis.

Reacties van lezers


Puzzelstukjes

Hallo Vanessa, ik ben je boek aan het lezen. En ik wil je nu alvast bedanken; puzzelstukjes vallen op hun plek! Ik had hsp nooit gekoppeld aan eetstoornissen...


anoniem

Fijn boek

Wat een fijn boek. Het is bijna alsof je alles waar ik de afgelopen jaren in mijn behandeling voor mijn eetstoornis mee bezig ben geweest hebt samengevat. Ik snap mezelf en mijn eetstoornis nu nog beter. Tijd om aan hoofdstuk 12 te beginnen :)


anoniem

Wereld van herkenning

Vorige week heb ik jouw boek gekocht en opgehaald na een wandeling in t zonnetje. Ik wil je graag laten weten wat ik van je boek vind. Gedurende deze week heb ik het boek steeds gepakt en stukjes hiervan gelezen. Inmiddels is het al een paar dagen uit. Het heeft veel indruk op me gemaakt. Een wereld van herkenning, op een heel aantal fronten.


anoniem

Compleet boek

Calorieën met voelsprieten' is leerzaam en tegelijkertijd makkelijk toegankelijk. Ik heb het boek met veel interesse gelezen en heb gaandeweg een paar goede eye-openers gehad. Het boek van Vanessa Pilloni is daarom in mijn ogen een aanrader voor anderen die worstelen met hooggevoeligheid en / of een eetstoornis.De schrijfster zet oorzaken en gevolgen duidelijk op een rij en geeft tips hoe je je gewoontes kunt gaan doorbreken. Daarnaast put ze vaak uit haar persoonlijke ervaringen waardoor de theorie en tips tot leven worden gebracht. Ook bevat het boek verhalen van andere hooggevoeligen met een eetstoornis en dit maakt dat je je beter begrepen voelt of juist de personen die in hetzelfde proces zitten gaat begrijpen. Begrip is de eerste stap op de weg naar herstel dus dit maakt het echt een compleet boek.


anoniem

Ontdekking

Tot ik HSP & Eetstoornissen en Calorieën met Voelsprieten tegenkwam, was het nog niet bij mij opgekomen dat de manier waarop ik vroeger met eten (en met mijzelf!) omging wel eens te maken kon hebben met mijn gevoeligheid.


anoniem

In een keer uitgelezen

Ik heb het in één keer uitgelezen. Wat een herkenning. Soms schrijf je letterlijk wat ik heb meegemaakt en voel. Het raakt me ontzettend. Dank je wel voor je boek en ik vind het ontzettend dapper van je dat je het zo persoonlijk geschreven hebt.


anoniem

Wat herkenbaar

De titel van dit boek sprak mij direct aan. Hij spreekt voor zich, vind ik, en is tegelijk ook erg herkenbaar. Ik was wel benieuwd naar dit boek omdat het door een ervaringsdeskundige is geschreven en dus niet door een hulpverlener of een professionele auteur. Vanessa heeft het goed aangepakt door eerst wat theoretische informatie te geven en nadien voorbeelden te geven of dingen te vertellen vanuit haar eigen ervaringen. Dat maakte het aangenaam om het boek te lezen. Voor mij was het verhaal erg herkenbaar en heb ik daardoor beetje bij beetje meer over mezelf geleerd. Dat eetstoornissen en hooggevoeligheid vaak samen gaan wist ik al maar toch was dit boek op een bepaalde manier nog een Eye-opener voor mij.


anoniem
>