.st0{fill:#FFFFFF;}

Oproep voor ervaringsverhalen van ouders met hoogbegaafde kinderen 

 15 maart 2021

 • minuten leestijd 

De nieuw samenwerkingspartner Stichting ’t Community Huis is op zoek naar persoonlijke verhalen van ouders met hoogbegaafde kinderen. Samen gaan we deze verhalen bundelen in een mooi en bemoedigend boek. Ook deskundigen die hun visie met ons willen delen, zijn van harte welkom.

Doel

Wat we met deze verhalen willen bereiken is aandacht. Aandacht voor de complexe vraagstukken van hoogbegaafdheid en de zoektocht van het kind en de ouders voor een passende plek op school en in de maatschappij. We willen bewustwording creëren en helpen aan gelijkgestemden een stem te geven maar ook ervaringsdeskundigen helpen hun verhaal op te schrijven en naar buiten te brengen. Om passender onderwijs en de complexiteit van hoogbegaafdheid inzichtelijker te maken voor alle betrokkenen.

Boek

De verhalen worden gebundeld in een paperback. Het boek zal in mei uitkomen en o.a. verkrijgbaar zijn via de (online) boekhandels, SAAM Uitgeverij en ’t Community Huis.

Deelname

Wilt u uw verhaal delen? Stuur dan een mail naar tcommunityhuis@gmail.com. U ontvangt daarna meer informatie over uw deelname. De verhalen kunnen tot 25 maart ingestuurd worden.

De deelnemers ontvangen een vragenlijst die als leidraad kan dienen om het verhaal te schrijven. De tekst mag maximaal 500 woorden zijn. We helpen ook graag mensen die het moeilijk vinden om het verhaal op papier te krijgen.

Uit alle inzendingen selecteren we de ervaringsverhalen die worden opgenomen in het boek.

 

VOORWAARDEN insturen persoonlijke verhalen

Aan het insturen van je persoonlijke verhaal is een aantal voorwaarden verbonden.

De tekst

 • De tekst mag maximaal 500 woorden zijn.
 • De teksten moeten in het Nederlands geschreven zijn.
 • De teksten mogen geen reclame bevatten.
 • Gebruik punten, komma’s en hoofdletters. Tussenkopjes maken het verhaal beter leesbaar.
 • Je verhaal mag niet eerder ergens anders (ook niet op internet) gepubliceerd zijn.

Biografie

Stuur ons een korte omschrijving met: je naam, je beroep en eventueel je website of bedrijf als die betrekking hebben op je rol als auteur.

Wanneer je je verhaal onder een pseudoniem wilt laten publiceren, geef dit dat aan in de mail.

Redactie

Het insturen van je verhaal betekent niet automatisch dat deze ook wordt geplaatst. Wanneer we jouw verhaal gaan plaatsen, nemen we contact met je op. We gaan nooit zonder jouw toestemming tot publicatie over.

Je verhaal wordt door de redactie gecorrigeerd op leesbaarheid, spelling, etc. We voegen indien nodig tussenkoppen toe en maken zinnen goed leesbaar. Ook kan er tekst in overleg inhoudelijk worden aangepast. Voordat we je verhaal plaatsen, leggen we de defintieve tekst aan je voor ter goedkeuring.

Vergoeding

 • Als inzender ontvang je geen vergoeding.
 • ’t Community Huis mag je verhaal kosteloos publiceren.
 • Als inzender/auteur ontvang je gratis 5 exemplaren van het boek.

Inzenden
Bijdragen vóór 25 maart 2021 per e-mail sturen naar tcommunityhuis@gmail.com.

 • Vermeld in het onderwerpsveld: verhalen HB.
 • Zet in je e-mail naam, leeftijd, adres, telefoonnummer en de titel van het verhaal of gedicht.
 • Stuur het verhaal als in WORD als bijlage mee met de mail.

 

Met het inzenden van jouw persoonlijk verhaal, krijgt ’t Community Huis publicatierecht. De auteursrechten van jouw ingezonden verhaal blijven bij jou als auteur.

Het boek wordt gepubliceerd door SAAM Uitgeverij.

>