.st0{fill:#FFFFFF;}

Skillz, boek voor jongeren van nu, gelanceerd in de Pletterij in Haarlem 

 10 november 2016

  • minuten leestijd 

Op 9 november is het boek van jongerencoach Aik Kramer, gelanceerd. Skillz is hét boek voor jongeren om hen te helpen hun doelen beter te bereiken. Wezenlijke onderwerpen voor jongeren van nu waar thuis en op school gek genoeg weinig aandacht voor is. Het publiek bestond vooral uit enthousiaste jongeren, maar ook diverse professionals waren van de partij.

Auteur Aik Kramer had er zin in. Trots als een pauw stond hij twee uur lang in het middelpunt van de belangstelling. En terecht. Want met zijn enthousiasme brengt hij als eigenaar van Generation Why al meer dan tien jaar jongeren in beweging. Deze mijlpaal was voor hem de reden om zijn ervaringen te bundelen in boekvorm en het resultaat mag er wezen. Skillz is een sprankelend boek waar een negental thema’s wordt aangesneden in de vorm van uitleg, oefeningen, beschouwingen en verhalen van jongeren. Aik Kramer: ‘Het barst van de zelfhulpboeken, maar voor jongeren was er nog niets. Terwijl zij op weg naar volwassenheid hulp zo goed kunnen gebruiken.

Skillz voor mentoruren

Nu het boek af is, is de volgende vraag: hoe komt het onder de aandacht bij jongeren. Het antwoord: via mentoruren op school. Maar eerst was daar dus de lancering. Op het podium stond een bank en op de bank werden interviews van een minuut of tien afgenomen. Natuurlijk allereerst met de schrijver. Maar ook met jongeren die het boek al hadden mogen lezen. Met mij als de uitgever, met Arjan van Waveren, rector van het Schoter en met Esther Oortwijn, beleidsmedewerker jeugd van de gemeente Haarlem. Met name dankzij de laatste twee partijen heeft de jongerencoach een schat aan ervaring op kunnen doen om zijn boek aan te laten sluiten op kwesties waar jongeren vaak mee zitten.

Motivatie of talent

Lancering Skillz, het boek voor jongeren van nuOnderwerpen die in de interviews aan bod kwamen hadden natuurlijk alles te maken met het boek: het belang van motivatie, want zonder motivatie kan geen enkel talent tot bloei komen, het plannen tijd, want door slimmer te plannen sla je twee vliegen in één klap: hogere cijfers en meer vrije tijd. Het belang van zelfvertrouwen, want door gebrek aan zelfvertrouwen heb je moeite om jezelf te ontwikkelen en bovendien gaat het ten koste van levensvreugde, etc. De avond werd beëindigd met het onderwerp flirten: hoe doe je dat en wat zijn de voor- en nadelen van online-daten.

Skillz, een boek bomvol energie om jongeren van nu te laten floreren.

 

>