Aik Kramer

Aik Kramer

Hoe motiveer je leerlingen?

Als jongerencoach en oprichter van GenerationWhy heeft Aik Kramer samen met zijn peers, vele duizenden jongeren begeleid.

Aik Kramer - jurist, expert jeugdcultuur en ondernemer - zet zijn gedrevenheid al meer dan 10 jaar in voor 'youth-empowerment' ofwel jeugdontplooiing.

"Onze visie is dat jongeren van nu een steun in de rug verdienen. Onze missie is om door middel van de peer-methodiek jongeren in hun kracht te zetten."

"Door hen relevante vaardigheden aan te reiken en door hen op een positieve manier met elkaar in contact te brengen, willen we hun welzijn vergroten."

"Juist door samen met gemeenten en (onderwijs)instellingen op te trekken, sluiten we aan bij het goede werk dat zij doen en hebben we nog meer impact."

Nu komt hij met een inspiratieboek voor jongeren. De visie van Kramer is simpel: de meeste jongeren willen zich graag ontwikkelen maar missen de juiste inzichten en vaardigheden. Anders gezegd: zonder ladder kom je niet omhoog.​

Aik Kramer

Aik Kramer

Aik Kramer richtte in 2006 Generation Why op. Met Generation Why coachte Aik met zijn peers de afgelopen tien jaar vele duizenden jongeren. Dit deed en doet hij samen met zijn peergroup: enthousiaste twintigers die de belevingswereld van tieners als geen ander begrijpen, omdat zij nog niet zo lang geleden ook tiener waren. Hij voert samen met gemeenten en Centrum voor Jeugd en Gezin een uitgebreid preventieprogramma uit. Aik Kramer schreef eerder met psycholoog Thijs Launspach Quarterlife, een boek over de veranderde jeugdcultuur (2012, Bert Bakker).

Vaardigheden en verhalen voor jongeren

Het boek Skillz - vaardigheden en verhalen voor jongeren, vertelt leerlingen in hun eigen taal hoe zij hun tijd beter kunnen plannen. Hoe zij zich kunnen motiveren en waarom studieresultaten belangrijk zijn. Het boek bevat ook verhalen van peers - twintigers die ook tiener zijn geweest en hun ervaringen willen delen met zinvolle adviezen en oefeningen.

Skillz is een werkboek voor leerlingen gebaseerd op de methodiek en ervaringen van Generation Why. Het boek is geschreven voor jongeren en is ook klassikaal te gebruiken.

Skillz
generationwhy

Generation Why is een organisatie die jongeren adviseert, begeleidt en helpt bij hun hulpvragen. Via de peer-methodiek staat zij midden in de leefwereld van jongeren en volwassenen. Hierdoor is zij bekend met alle hulpvragen die jongeren hebben. Aik Kramer, oprichter van Generation Why: ‘De kern van onze aanpak is de peer-methodiek. Dat houdt in dat onze activiteiten worden begeleid door jongvolwassenen, veelal twintigers: peer mediators. Young professionals uit verschillende werkvelden die zeer dicht bij de doelgroep staan. Zij kunnen hierdoor goed contact leggen met de doelgroep en fungeren bovendien als rolmodel.’

Generation Why organiseert workshops, trainingen events en coachingtrajecten voor jongeren. Zij participeert o.a. met gemeenten en CJG's in jongerenprojecten. Ook speelt Generation Why een belangrijke rol in preventie-programma’s.
 www.generationwhy.nl.

>