.st0{fill:#FFFFFF;}

Webinar ‘Autisme is geen puzzel’ 

 26 oktober 2021

  • minuten leestijd 

Webinar ‘Autisme is geen puzzel’

met gastspreekster Sylvia Stuurman

Autisme wordt over het algemeen beschreven als afwijking, als een te veel of een te weinig, als iets dat niet klopt met hoe een mens in elkaar zou moeten zitten. Tegelijkertijd ben je een mens, ben je een compleet mens, en is er geen enkele reden waarom mensen niet zo zouden mogen zijn als jij.

Autisme wordt bovendien beschreven in de vorm van gedragskenmerken. Die zeggen je niets over wat autisme nou werkelijk is. De theorieën die er zijn, geven je weer het idee dat je tekort komt (geen theory of mind of contextblind om maar een paar voorbeelden te noemen). Die theorieën kunnen ook niet echt alles waarin je je anders voelt echt verklaren. Ze geven niet voldoende houvast om te begrijpen hoe je in elkaar zit.

Sylvia Stuurman is de wetenschappelijke literatuur over autisme in gedoken, en vond een theorie die toelaat dat je autisme ziet als iets volwaardigs, en die bovendien echt kan verklaren hoe je in elkaar zit: de theorie van de Predictive coding, van het voorspellende brein. In haar boek Autisme is geen puzzel laat ze met voorbeelden over haarzelf en haar partner zien hoe je met die theorie kunt verklaren waarom je bent wie je bent.

In dit webinar legt ze de theorie uit, en laat met een paar voorbeelden zien hoe je die theorie kunt verbinden met je autisme.

Deze avond wordt aangeboden door AIC Hoofddorp. Het webinar start op woensdag 27 oktober om 19.30 uur en de Zoom-wachtkamer opent om 19.15 uur. Omstreeks 21.30 uur sluiten wij de avond af.

Aanmelden kan doormiddel van het formulier op de website van de NVA. Let op, je ontvangt een bevestigingsmail. Deze kan terecht komen in de spam. Geen bevestiging ontvangen, of heb je andere vragen, mail ons via aichoofddorp@gmail.com

 

>