.st0{fill:#FFFFFF;}

Samenwerking Generation Why en SAAM officieel 

 1 april 2016

  • minuten leestijd 

Afgelopen week hebben we een samenwerkingsovereenkomst getekend met Generation Why. Gezamenlijk gaan we producten uitgeven die jongeren kunnen helpen bij het maken van betere keuzes, het leren plannen en het leren omgaan met allerlei jeugdgebonden problematiek. Het eerste boek – een praktisch werkboek voor jongeren – komt over enkele maanden uit, zodat het ingezet kan worden bij de start van het volgende schoolseizoen.

Generation Why is een organisatie die jongeren adviseert, begeleidt en helpt bij hun hulpvragen. Via de peer-methodiek staat zij midden in de leefwereld van jongeren en volwassenen. Hierdoor is zij bekend met alle hulpvragen die jongeren hebben. Aik Kramer, oprichter van Generation Why: ‘De kern van onze aanpak is de peer-methodiek. Dat houdt in dat onze activiteiten worden begeleid door jongvolwassenen, veelal twintigers: peer mediators. Young professionals uit verschillende werkvelden die zeer dicht bij de doelgroep staan. Zij kunnen hierdoor goed contact leggen met de doelgroep en fungeren bovendien als rolmodel.’

Het werkboek voor jongeren geeft informatie, reikt vaardigheden aan en geeft opdrachten. Met het boek leren jongeren nieuwe manieren om zichzelf te motiveren, om beter te plannen, om verstandige keuzes te maken en om problemen op te lossen. Het werkboek kan zowel individueel gebruikt worden als in groepsverband, bijvoorbeeld klassikaal.

Generation Why organiseert workshops, trainingen events en coachingtrajecten voor jongeren. Zij participeert o.a. met gemeenten en CJG’s in jongerenprojecten. Ook speelt Generation Why een belangrijke rol in preventie-programma’s. Meer weten? Kijk op www.generationwhy.nl.

Wil je op de hoogte blijven van het werk van Generation Why of bericht ontvangen wanneer het boek beschikbaar is? Klik dan hier om je in te schrijven.

>