.st0{fill:#FFFFFF;}

Ontdaan, genomineerd voor Zeeuwse boekenprijs 

 27 oktober 2021

  • minuten leestijd 

Het boek Ontdaan van Danielle van der Werf is genomineerd voor de Zeeuwse Boekenprijs 2021. Van maandag 18 oktober tot en met woensdag 3 november (12 uur) kan je je stem uitbrengen op haar boek Ontdaan op deze website.

De schrijver met de meeste stemmen wint de PZC Publieksprijs 2021. Wie de prijs mee naar huis mag nemen, wordt dinsdag 9 november bekend gemaakt in bioscoopcomplex CineCity in Vlissingen. Die avond wordt de Week van het Zeeuwse Boek ingeluid (10 tot en met 21 november).

In 2006 krijgt Daniëlle van der Werf te horen dat ze de ziekte van Crohn heeft. Ze is dan negentien jaar. In de jaren die volgen neemt Daniëlle je mee in haar ziekteproces en haar leven, dat in het teken staat van overleven.  Tegenslag na tegenslag krijgt ze te verduren, maar haar strijdlust en positiviteit blijven overeind. Uiteindelijk krijgt ze een stoma en lijkt ze tien jaar later de ziekte overwonnen te hebben, begint er een nieuwe strijd. Een strijd om na de storm zichzelf weer terug te vinden en haar leven weer op te bouwen.

Dit boek verdient deze prijs. Niet alleen omdat het een persoonlijk goed geschreven verhaal is, maar ook om de onzichtbare ziekte als Crohn en het leven met een stoma onder de aandacht te brengen.

 

>