.st0{fill:#FFFFFF;}

Lancering praktische gids voor ouders en verzorgers 

 15 maart 2024

  • minuten leestijd 

Samen bouwen aan een warm nest

We zijn trots op de nieuwe publicatie van Een gezin om op te bouwen, een praktische gids van psychotherapeut Catheleyne van der Laan. In het boek vertelt zij met warmte en wijsheid over de fundamenten van een gezellig en hecht gezinsleven. De grappige anekdotes zijn prachtig geïllustreerd door haar dochter Evelien de Horde.
Catheleyne laat in haar nieuwe boek zien hoe kleine koerswijzigingen in de opvoeding en de samenwerking binnen het gezin een grote impact kunnen hebben op het welzijn van toekomstige generaties. Ze geeft handvatten hoe je samen een liefdevolle omgeving kunt realiseren waarin kinderen zich veilig en gewaardeerd voelen. De zelfhulpgids biedt ouders en verzorgers een schat aan praktische tips en hartverwarmende verhalen.
Met hoofdstukken zoals Het Fundament, Bakstenen en Binnenwerk, begeleidt Catheleyne je door de verschillende bouwlagen van het gezinsleven. Of het nu gaat om het belang van dagelijks fysiek contact, liefdevol begrenzen of het hanteren van emoties; haar advies is altijd onderbouwd met voorbeelden uit de praktijk voorzien van empathie en begrip.
Een gezin om op te bouwen is meer dan een opvoedingsgids. Het is een uitnodiging om met liefde en geduld het gezin te bouwen dat ieder kind verdient.
Catheleyne is psychotherapeut en gespecialiseerd in mensen met persoonlijkheidsstoornissen en complex trauma. Zij baseert zich in haar werk op de hechtingstheorie en werkt onder meer met Affect Fobie Theorie (AFT). Ze schreef eerder het boek Ongemerkt verder. Een boek met vier verhalen achter de DSM-5 classificaties van mensen die klem zitten in het leven.
Een gezin om op te bouwen is verkrijgbaar vanaf 18 maart 2024 bij alle (online)boekhandels en direct via onze webshop www.zorgboeken.nl.
>