.st0{fill:#FFFFFF;}

Lancering boek Meedoen met de mens 

 15 november 2023

  • minuten leestijd 

Op vrijdag 10 november vond de boekpresentatie plaats van het boek Meedoen met de mens van Rosalie Bouwman bij Boekhandel Libris Venstra in Amstelveen.  Zo rond 50 genodigden waaronder familie, vrienden en kennissen van Rosalie als ook de burgemeester Tjapko Poppens en wethouder Marijn van Ballegooijen van zorg & welzijn, werk & inkomen en diversiteit waren aanwezig. Wethouder Marijn ontving het eerste exemplaar van Rosalie.

Wethouder Marijn sprak in zijn toespraak over de zoektocht van Rosalie naar een 'handleiding voor een mensenleven, universeel en een waarop ze kon terugvallen zodat ze altijd kan meedoen met de mens'. Marijn: 'Via de wetenschap, literatuur en filosofen probeert Rosalie antwoord te krijgen op haar vraag hoe ze mee kan doen met de mens. Ze zoekt de verbinding met anderen, overwon haar depressie en eenzaamheid en haar conclusie is uiteindelijk dat ze allang meedoet, want ze leeft.'

Meedoen met de mens

Rosalie Bouwman schreef een autobiografische non-fictie essaybundel over autisme: Meedoen met de mens. Bouwman is ervaringsdeskundige op het gebied van autisme. Of ze een stoornis heeft omdat haar manier van denken afwijkt van de norm betwijfelt ze. Het lijkt er vooral op dat ze niet precies past in het plaatje van de moderne samenleving. Daardoor kan ze soms niet meedoen.

In haar boek Meedoen met de mens, neemt Rosalie je onbevangen mee in filosofische overpeinzingen waarin ze zichzelf en haar medemens observeert. Want zij wil niets liever dan meedoen, maar eerst wil ze begrijpen wat de medemens doet en waarom. En is meedoen met de rest eigenlijk wel begerenswaardig?

Rosalie Bouwman

Bouwman is 32 jaar en momenteel fondsenwerver en beleidsmaker bij het Nederlands Openluchtmuseum in Arnhem. Zij is afgestudeerd op het gebied van cultuurwetenschappen aan de Universiteit van Maastricht. Zij is geboren en getogen in gemeente Beekdealen in Limburg en woont nu meer dan tien jaar in Noord-Holland. Sinds juni 2022 is zij raadslid voor de PvdA in de Gemeente Amstelveen.

>