.st0{fill:#FFFFFF;}

Kwaliteit van zorg is de juiste dingen goed doen 

 januari 19, 2016

By  saamuitgeverij

Blog Jolanda de Mooij

Jolanda de Mooij ziet kwaliteit van zorg als zorg die volledig is afgestemd op de doelgroep, en dat die zorg bovendien past bij het individu.

‘Als verpleegkundige heb ik mij vaak afgevraagd wat we eigenlijk bedoelen met kwaliteit van zorg. Kwaliteit is immers lastig te omschrijven en te meten. Als het om kwaliteit van zorg gaat spreekt het vanzelf dat je erop kunt vertrouwen dat de zorg in orde is. Afgezien daarvan blijft kwaliteit een subjectief begrip. Wanneer een verpleeghuisbewoner bijvoorbeeld in korte tijd snel achteruit gaat, zal er eerder gezegd worden dat de kwaliteit van zorg te wensen overlaat. De oorzaak kan echter ook gewoon in de persoon zelf liggen. Soms kan een mens nu eenmaal snel achteruit gaan, daar kan niemand iets aan doen.

Zorgen voor een ander, en alles wat je daarvoor moet doen en van mag verwachten, kan per situatie verschillen. Toch zal iedereen wel een idee hebben over de kwaliteit van zorg. Het is belangrijk om te bepalen aan welke voorwaarden voldaan moet worden, en die hoeven niet altijd hetzelfde te zijn. In mijn ogen betekent kwaliteitszorg dat je de juiste dingen goed doet. Uiteindelijk zijn het vooral de omstandigheden waarin je verkeert, die de manier bepalen waarop je de kwaliteit beoordeelt.

Lees verder op www.waardigheidentrots.nl

Meer nieuw uit deze categorie:
>