Introductie: Laveren in de GGZ

voor gasten

Easy

Tekst

Tekst

Zorgverleners

16 Lessen

0% Niet gestart

Zorg verlenen is een wederkerig proces waar zorgverlener en zorgvrager samen groeien, ‘bewust worden’ binnen het systeem zoals dat nu is. In deze mini-cursus maak je kennis met het cyclische groeiproces en de daarbij behorende stappen.

Introductie: Laveren in de GGZ

De psychiatrie of de GGZ is een complex systeem geworden. Er is niet één manier om alles op de juiste plaats te krijgen en het vraagt soms van ons, zorgverleners, dat we het blijven proberen en zo ondervinden wat het beste werkt.

Een nieuwe visie op gedrag aan de hand van een metafoor

Met behulp van de metafoor ontstaat een andere kijk op (probleem)gedrag, het helpt om mensen te zien door de patronen, waarin zij verstrikt zijn geraakt, heen.

Het wederkerig groeiproces

Het wederkerig groeirproces is de kern voor de samenwerking tussen zorgverlener en zorgvrager.

Ondersteuning van het groeiproces

Op het moment dat we iemand ondersteunen, zijn we ook altijd met een eigen proces bezig. We bevinden ons allemaal op ons eigen schip en doorlopen daar ons eigen proces. Tegelijkertijd staan we in verbinding met elkaar.

Hoe nu verder?

Follow

Over de auteur Annerieke van Wijhe

Annerieke (1976) werkt ruim 27 jaar in de zorg. De mens staat bij haar centraal en wordt versterkt in het vermogen om met zijn of haar eigen kwetsbaarheden te leren leven. Bij complexe zorgvragen in alle sectoren van zorg en het speciaal onderwijs geeft Annerieke advies, consultatie, intervisie en coaching. De beschreven visie in haar boek Laveren in de GGZ is uitgewerkt in een opleiding voor zorgprofessionals.

>