.st0{fill:#FFFFFF;}

Maak de zorg meer complementair 

 22 augustus 2023

  • minuten leestijd 

Ik ben van mening dat het goed zou zijn als de zorg veel meer complementair zou zijn. Daar bedoel ik het volgende mee. De gezondheidszorg is goed in het onderzoeken wat er aan de hand is. Dan kun je gericht gaan kijken wat je met de uitslag gaat doen. Soms zijn medicijnen levensreddend, soms is opereren een must. In mijn geval, mede ingegeven door Mieke, kwam ik terecht bij een klassieke homeopaat waar wij, ik en ook mijn dochter veel baat bij hebben www.klassiekehomeopathie.nl. Wat ik zo goed vind aan homeopathie dat deze geneeswijze uitgaat van het zelf genezend vermogen van de mens.

Ik gaf laatst een lezing over dementie Ik ben verdwaald in mijn eigen leven. Na afloop werd me gevraagd wat ik zou doen bij probleemgedrag. Daar valt niet even iets over te zeggen. Dat zou ik te makkelijk vinden alsof ik het weet. Dat vraagt observatie en meer te weten komen. Maar een ding weet ik zeker. Mensen met dementie zitten in een rouwproces. De meesten willen niet in zo’n woonzorgcentrum wonen. Ik hoor ze ook zeggen: ‘Ik zit opgesloten, het is hier een gevangenis. Terwijl ik dacht dat ze me hier uit de war gingen halen’. Hoe zou jij je voelen als je ergens wordt opgesloten. Niet meer weg kan. Daar komt onder andere probleemgedrag vandaan. Ik zie bij mensen met dementie onder andere veel angst, verdriet, agressie. Tijdens de lezing legde ik dit uit en vertelde dat homeopathie deze gevoelens zo kan verzachten. Meteen werd in de zaal geroepen: ‘Kwakzalverij’. Er was meteen een oordeel terwijl ik denk: ‘Het is geen gif, het kan geen kwaad en zeker de moeite van het uitproberen waard’. Door homeopathie heb ik mensen veel milder zien worden.

Ik snap waarom deze alternatieve vorm een luis is in de pels van de farmaceutische industrie is. Men doet hard zijn best om de alternatieve vormen te vergruizen door het onder andere kwakzalverij te noemen. Men neemt zelfs in overweging om de alternatieve geneeswijzen te gaan verbieden binnen de EU.

 

>