.st0{fill:#FFFFFF;}

Nieuw boek geeft inzicht in onbegrepen klachten bij kinderen: ‘Laat maar… je snapt het niet’ 

 21 maart 2024

  • minuten leestijd 

SAAM Uitgeverij kondigt met trots de publicatie aan van Laat maar... je snapt het niet, een vernieuwend boek van Majella Lammers (kinder- en jongerenhypnotherapeut), gericht op het oplossen en voorkomen van onbegrepen klachten bij kinderen en jongeren door echt naar ze te luisteren.

In haar boek onthult Majella Lammers,  een ervaren professional in de begeleiding van kinderen met aanhoudende lichamelijke klachten (ALK), haar inzichten en methoden om deze vaak onbegrepen problemen aan te pakken. Met meer dan twintig jaar ervaring in het veld biedt Lammers een schat aan kennis en praktische adviezen, waardoor dit boek een essentiële bron is voor ouders, verzorgers, en professionals die werken met kinderen. Ze leert hen deze klachten beter te begrijpen en te adresseren. 'In mijn boek Laat maar… je snapt het niet! laat ik zien hoe je signalen kunt oppakken, hoe je op de juiste manier gesprekken voert en hoe je samen tot een oplossing komt.'

Haar boek is een essentiële leeservaring voor iedereen die betrokken is bij de zorg voor kinderen, biedt praktische adviezen, en moedigt aan tot een diepere, meer empathische benadering van ouderlijk en professioneel gedrag. 'Laten we het taboe doorbreken dat rond onbegrepen klachten bij kinderen bestaat', zegt Lammers. 'Het is tijd om echt te luisteren naar wat onze kinderen ons proberen te vertellen, zowel met woorden als met hun gedrag.' Het boek benadrukt het belang van preventie, bewustwording, en de kracht van open communicatie.

De inhoud van het boek is breed en omvat thema's zoals het herkennen van signalen die kinderen geven, het belang van een gezonde leefstijl, en praktische hulpmiddelen voor zowel kinderen als volwassenen om samen te werken aan heling en preventie. Ook biedt het inzichten in hoe ouders en verzorgers hun eigen gedrag en emoties kunnen beheersen en aanpassen om effectief te communiceren met hun kind.

'Dit boek is een must-read voor iedereen die betrokken is bij de zorg en opvoeding van kinderen', aldus de uitgever. 'Het biedt niet alleen diepgaande inzichten in de complexe wereld van onbegrepen kinderklachten, maar reikt ook handvatten aan om deze aan te pakken.'

'Laten we samenwerken aan een gezonde toekomst voor onze kinderen', voegt Lammers toe. 'Een toekomst waarin elk kind zich gehoord, gezien, en begrepen voelt.'

Het boek Laat maar... je snapt het niet is nu beschikbaar in onze webshop zorgboeken.nl en bij alle grote boekhandels en online retailers. Bezoek voor meer informatie over het boek en de auteur de website www.majellalammers.nl.

Over de auteur

Majella LammersMajella Lammers (1959) is sinds 1982 werkzaam in haar eigen praktijk voor hulp aan kinderen en jongeren met communicatieve problemen. Sinds 2002 werkt zij met hypnotherapie voor kinderen en jongeren met aanhoudende lichamelijke klachten. In 2005 was zij als hypnotherapeut betrokken bij wetenschappelijk onderzoek naar de behandeling van chronische buikpijn bij kinderen. Daarna was ze therapeut in de onderzoeken naar hoofdpijn en misselijkheid bij kinderen en jongeren.

Vanuit deze ervaringen en haar eigen ervaringsdeskundigheid als kind en jongvolwassene met aanhoudende lichamelijke klachten, heeft zij een eigen werkmethode, de M-M-M-methode ontwikkeld. De 3 M’en staan voor Move, Manage en Maintain, passend bij de drie fasen van het helingsproces. Ruim 20 jaar en vele cliënten later wil zij zich niet beperken tot ‘reparatie-werk’ maar vooral bezig zijn met ‘preventie-werk’. Want het grootste deel van de kinderen en jongeren hoeft naar haar mening niet in de hulpverlening terecht te komen, wanneer de volwassenen vanuit kind-perspectief naar het kind kijken en luisteren. Ze geeft ook lezingen, interviews, schrijft artikelen, zet zich samen met gelijkgezinde professionals in om preventie beter op de kaart te zetten.

Op haar website vind je alle informatie over wat zij kan betekenen voor kind en volwassenen.

 

>