Creativiteit als levenskunst


vrijdag 23 september 2022

lezingen, workshops, expositie en boekpresentatie

Van 10.00 - 18.00 uur in de Achelse Kluis in Belgë. Inlopen vanaf 09.30 uur.

Ontdek en voed jouw creativiteit

Waar vind je jouw creativiteit? En hoe kun je die creativiteit gebruiken om jezelf beter te leren kennen, om jezelf te voeden en om jouw richting in het leven te vinden? 

De dag Creativiteit als Levenskunst biedt een uitgebreid programma dat je inspireert, informeert en in beweging brengt. Op een plek vol natuur, rust en aandacht. Voor iedereen die zichzelf wil ondersteunen en ontwikkelen.

SAAM 't GILDE

Creativiteit als Levenskunst 

wordt georganiseerd door Anneke Bakker en Lilian de Rek van SAAM ’t Gilde. Samen ontwikkelen zij themadagen en evenementen die je verder helpen en waar je verbinding ervaart.

Wat is levenskunst?

Levenskunst is de kunst om in balans te leven, met vallen en opstaan. Je geeft je leven betekenis, met alles wat je op je levenspad tegenkomt. Daarbij is het de uitdaging om te leven op een manier die echt bij jou past.
Wat is voor jou een authentiek, mooi en waardevol leven? 

Creativiteit als taal

Creativiteit is een manier om jouw levenskunst te ontdekken. Je kunt het zien als een ontdekkingsreis. Door creativiteit word je je bewust van de dingen die spelen en die belangrijk voor je zijn. Je ontdekt patronen en overtuigingen en oefent nieuwe wegen. Bovendien stelt creativiteit je in staat om jezelf uit te drukken.
Het is een taal, die uitdrukt wie jij ten diepste bent en wat er in je leeft. 

Een dag boordevol creativiteit

Het evenement Creativiteit als levenskunst zit boordevol creativiteit die je leert kennen via workshops, lezingen, tentoonstelling, boeken en mooie ontmoetingen. Creativiteit die voedt, troost, onthult, inspireert, plezier geeft en in beweging brengt.

AANMELDEN KAN TOT 15 SEPTEMBER

05
Days
:
 
15
Hours
:
 
17
Minutes
:
 
23
Seconds

You missed out!

Wij zoeken jou!

We komen graag in contact met inspirerende sprekers, workshopaanbieders, auteurs en professionals op het gebied van zorg, welzijn en maatschappij. En we komen heel graag in contact met mensen die onze evenementen willen bezoeken. 

Is deze dag voor jou?

Ben je niet creatief? Creativiteit is een bron voor iedereen, en deze dag helpt je om jouw toegang tot deze bron te vinden. 

Ben je wel creatief? Door op deze dag je creativiteit alle ruimte te geven, ontdek je nieuwe kanten van jezelf en jouw inspiratiebronnen. 

Werk je als therapeut of coach met creativiteit? Dan weet je hoe fijn en belangrijk het is om je eigen creativiteit te voeden en verzorgen. Bovendien ontdek je nieuwe tools die je in je werk kunt gebruiken.

PROGRAMMA

In de ochtend zijn er 2 lezingen voor iedereen: Boekselen van Loes Vork en Is kunst het medicijn tegen eenzaamheid? van Vera VanderVesse. Vanaf 11.00 uur ga je zelf aan de slag in de workshop die je gekozen hebt. Na de lunch is er een lezing voor iedereen: Tekentaal van Josée van der Staak. Voor het middagprogramma kan je kiezen uit 2x een workshop van 1 uur of een workshop van 2 uur.

ochtenprogramma: 1 workshop naar keuze
 • 11.00-12.30 > workshop Creatief schrijven
 • 11.00-12.30 > workshop Intuitief Schilderen
 • 11.00-12.30 > workshop Creatief (zelf)coaching
middagprogramma: 2 workshops naar keuze
 • 14.00-15.00 > workshop Creatief schrijven
 • 14.00-15.00 > workshop Phoenix in klei
 • 15.00-16.00 > workshop medidatie/yoga
 • 15.00-16.00 > workshop Creatief (zelf)coaching
middagprogramma: 1 workshop naar keuze
 • 14.00-16.00 > workshop Tekentaal
 • 14.00-16.00 > workshop Boekselen

ONZE DEELNEMERS VAN DE DAG

Annette Wessels is beeldend kunstenaar. Het proces van het scheppen van eigen beelden is onontbeerlijk om haar cursisten te begrijpen en ze te kunnen inspireren. Annette geeft een workshop in kleien.

Ella de Jong is ruim 35 leerkracht met passie voor de sociaal-emotionele ontwikkeling van kinderen. Daarnaast heeft zij haar eigen bedrijf waarmee ze mensen leert hun uitdagingen te tackelen, zonder iets te hoeven delen over hun probleem. Ella geeft een workshop over creatieve (zelf)coaching.

Josée van der Staak is ruim 16 jaar werkzaam geweest als tekentherapeut en tekentaaldocent. Zij geeft een lezing en een workshop over tekentaal.

Liesbeth Borg is 62 jaar en sinds een paar jaar met pensioen. In haar werkzame leven was zij kunstzinnig therapeut en gaf ze les aan de Hogeschool Leiden. Zij geeft een workshop speksteen bewerken.

Loes Vork (1969) is neerlandica. Ze werkt via haar bedrijf Vork Communicatie als communicatiestrateeg en social media trainer. Ze geeft een lezing en een workshop over boekselen.

Mariet Lems is docent creatief schrijven voor kinderen en volwassenen, dichter, tekstschrijver en redacteur. Zij geeft een workshop Creatief schrijven.

Vera is Gecertificeerd Voorlichter Eenzaamheid. Zij is te boeken als spreker en op deze themadag geeft ze haar lezing Is kunst hét medicijn tegen eenzaamheid?

Als kunstenaar geniet Wendela van de autonomie en de vrijheid van elk experiment. Enthousiasme is de sleutel om mensen hierin deel te laten nemen. Zij geeft een workshop intuïtief schilderen.


Boekpresentatie Creativiteit als levenskunst

Tijdens de dag wordt ook het boek Creativiteit als Levenskunst gepresenteerd, de nieuwste uitgave van Uitgeverij SAAM. Extra inspiratie om mee naar huis te nemen en verder te kunnen genieten van creativiteit als bron voor jouw levenskunst.

Als bezoeker aan deze dag ontvang je een goodybag en gratis het boek Creativiteit als Levenskunst.Creativiteit als levenskunst:

Het programma van Creativiteit als Levenskunst bestaat uit lezingen en workshops, aangevuld met een tentoonstelling en een boekpresentatie. De dag is compleet verzorgd met lunch en koffie en thee en dergelijke. De locatie is ruim en groen. Zowel de locatie (binnen en buiten) als het programma bieden alle vrijheid, zodat je de ruimte kunt nemen die je nodig hebt. 

Je investeert € 125 in jezelf.

23 september 2022
De Achelse Kluis België

De Achelse Kluis

De Achelse Kluis ligt onder Eindhoven, net over de grens met België, en is sinds 1686  een centrum van gebed en beschouwing. Het complex bestaat uit abdijgebouwen met onder meer een brouwerij, abdijwinkel en brasserie, omringd door natuurgebieden. Overnachten is mogelijk, en er is voldoende parkeergelegenheid rondom het domein van de Abdij. 

St. Benedictusabdij De Achelse Kluis
De Kluis 13930 Hamont-Achel
 • 2e loosterweg 102, Hillegom, 2182 CL
 • saam.uitgeverij@gmail.com
 • 06 24157478

Vragen? Neem contact met ons op!

Naam*
Email*
Bericht
0 of 350
>