Leer mensen met dementie beter begrijpen!

Heb je in je omgeving te maken met iemand met dementie?

Wil je weten wat dementie is?

Vraag je je af hoe je ermee om moet gaan?

Wil je wat meer weten over het gedrag van mensen met dementie?


Kom dan in gesprek via E-coaching, een online ontmoeting met Jos Cuijten. Online, met beeld en geluid, kan je persoonlijk in gesprek gaan of met een kleine groep. 

Jos Cuijten is ruim 30 jaar dementiedeskundige. Van oorsprong is zij verpleegkundige, trainer, coach, acteur en auteur. Jos: ‘Ik  heb in al die jaren een visie ontwikkeld die zo praktisch is waardoor het contact met iemand met dementie verrassend eenvoudig wordt.’

Jos Cuijten

'Je bent me komen vinden'

Dementiedeskundige
E-coaching

Jos Cuijten is sinds 1995 actief als trainer in de ouderenzorg. Opgeleid tot en meerdere jaren werkzaam geweest als verpleegkundige. Ze was actief als docent drama en later ook als docent verpleegkunde.
Door een passie voor alles wat met communicatie en onderricht te maken heeft, besloot zij een NLP-coachopleiding te volgen. Inmiddels heeft zij zich gespecialiseerd in de werking van het beschadigde brein, en in omgevingszorg voor mensen met dementie.

Sinds 2023 kan je Jos ook persoonlijk spreken via E-coaching; dit kan individueel of in een groep (max. 8 personen).

Jos Cuijten : 'Zij kunnen ons niet meer begrijpen, maar wij kunnen wel leren hen te begrijpen.'

E-coaching in 2024

Heb jij iemand met dementie in je omgeving? Wil je leren hoe je beter kunt omgaan met mensen met dementie? Of heb je vragen specifiek over persoonlijke situaties? Meld je dan aan voor E-coaching met Jos Cuijten, dé dementiedeskundige. Leer over dementie, begrijp het gedrag beter en krijg waardevolle inzichten om jouw relatie te versterken.  

Jouw investering in een E-coachingsgesprek is 90 euro inclusief het boek Is dementie erg? 

Je kan je ook inschrijven als groep (4-8 personen), bijvoorbeeld als familie, collega's of een netwerk rondom iemand met dementie. Je betaalt dan als groep vanaf 4 personen € 245 inclusief 1 exemplaar van het boek Is dementie erg?

Loop je ook rond met vragen? Kom in gesprek met Jos!

  • Wat gebeurt er bij dementie?
  • Welke situaties kan iemand met dementie begrijpen?
  • Hoe leer ik zien wat iemand nodig heeft?
  • Wat is omgevingszorg?
  • Hoe pas ik omgevingszorg toe?
  • Hoe ontstaat agressie en hoe ga ik ermee om?

Hoe om te gaan met dementie?

Auteur: Jos Cuijten
Is dementie erg?

Wat is er met een dementerende aan de hand? Waarom weten we vaak niet hoe te reageren op iemand met dementie? En hoe leer je zien wat ze nodig hebben?

Door hun hersenbeschadiging kunnen zij ons niet meer begrijpen, maar wij, mensen met gezonde hersenen, kunnen wel leren hen te begrijpen. Afstemmen en werken vanuit mogelijkheden worden door dit boek eenvoudig. Ervaringen van verzorgenden en dementerenden zijn in dit boek verwerkt. Met de inzichten die Jos in dit boek geeft, krijg je inzicht in de werking van de hersenen van mensen met dementie en leer je hoe je die kennis in de praktijk kunt toepassen. Hierdoor wordt het contact met iemand met dementie verrassend eenvoudig.

Jos schrijft...

In mijn eigen bedrijf (www.fortia.nl) ontwikkelde ik me de afgelopen 30 jaar van verpleegkundige naar trainer, coach, acteur, auteur en dementiedeskundige. Ik schreef het boek ‘Is dementie erg?’. Door de coronacrisis zat ik ineens thuis. ...

Lees verder

Ik ben van mening dat het goed zou zijn als de zorg veel meer complementair zou zijn. Daar bedoel ik het volgende mee. De gezondheidszorg is goed in het onderzoeken wat er aan de hand is. Dan kun je gericht gaan kijken wat je met de uitslag gaat doen. ...

Lees verder

In de media


Interview Nooit liegen in het Medisch dossier nr. 7 september 2022. Jos: 'Mensen met dementie zijn in de war, niet gek.'Interview n.a.v. een interactieve presentatie Kijken door de ogen van een dementerende tijdens de TMI thema-avond in Hoofddorp, op 20 april 2021. Reportage Dementietraining Wat doe ik met mijn huilende moeder? van Jos Cuijten, september 2015
bron: de Volkskrant.


Is dementie erg?

Mocht je geen gebruik willen maken van een E-coachingsgesprek, maar wel meer willen lezen over de visie van Jos hoe je omgevingszorg aan mensen met dementie kunt geven? Bestel dan hier jouw boek! 

Copyright by SAAM Uitgeverij 2024 - All Rights Reserved.Privacybeleid
>