.st0{fill:#FFFFFF;}

Zorg vanuit de ander 

 30 november 2015

  • minuten leestijd 

[vc_row][vc_column][vc_column_text]Jolanda de Mooij werkte jarenlang met cliënten met dementie en blogt over wat volgens haar goede zorgverlening voor deze doelgroep inhoudt.

Verpleeghuiszorg is een vak apart. Het is werk met een lach en een traan. Mensen met dementie hebben mijn hart gestolen, het zijn bijzondere mensen. En het is een mooi en dankbaar vak waar ik mij al vele jaren voor inzet. Doordat ik in al die jaren zoveel heb gezien en meegemaakt, heb ik mezelf een goed beeld  kunnen vormen van de kwaliteit van zorg in verpleeghuizen. Door deze jarenlange ervaring met kwaliteit van zorg heb ik tot goed doordachte ideeën kunnen komen die tot verbeteringen moeten leiden. Mijn compassie met (ouderen)zorg is zelfs zo groot dat ik al reeds twee boeken schreef over zorg verlenen aan ouderen en mensen met dementie.

Uiteraard ben ik niet de enige in Nederland die zich inzet om de kwaliteit van zorg te verbeteren. Zo is in februari 2015 vanuit het ministerie van Volksgezondheid, Welzijn en Sport het plan van aanpak Kwaliteit verpleeghuiszorg – Waardigheid en trots gepresenteerd. Ik vind het fijn dat er zoveel mensen in Nederland zijn die zich actief inzetten voor onze ouderen. Zij verdienen dat. Ik ben dan ook zeer verheugd dat ik gevraagd ben om mee te doen aan de klankbordgroep Waardigheid en trots. De leden van deze klankbordgroep denken gezamenlijk na over hoe de zorg in Nederland naar een hoger plan getild kan worden. Het uiteindelijke doel is om alle ideeën zo goed mogelijk te vertalen naar de praktijk.

Lees verder op www.waardigheidentrots.nl

[/vc_column_text][/vc_column][/vc_row]

>