.st0{fill:#FFFFFF;}

Ik kan het niet 

 22 augustus 2023

  • minuten leestijd 

In juni 2022 verscheen mijn boekje Ik zie ik zie wat ik zie en in maart 2023 een vervolg hierop Het gebeurt of je wilt of niet. In deze boekjes beschrijf ik mijn zoektocht over hoe ik uiteindelijk mijn plek in deze wereld vond. Ik wil jullie graag deelgenoot maken omdat ik denk dat het kan helpen om anders in het leven te komen staan. Waardoor het leven eenvoudiger, makkelijker wordt. In plaats van overleven is mijn leven nu echt leven geworden.

Mijn leven veranderde door het contact met Mieke Berger. Al meer dan 45 jaar werkte Mieke Berger als ‘natural healer’ en komt in die hoedanigheid op voor het existentieel welzijn van degenen die haar advies vragen.

Dertig jaar lang bewandelde ik  met Mieke, wat ik nu noem, het spirituele pad. Ik ging onder andere zien hoe mijn overtuigingen mijn gedrag bepaalden. Een hardnekkige overtuiging van mij bij nieuwe dingen aangaan: ‘Ik kan het niet…’.

Mieke heeft me ooit gevraagd mijn ervaringen op te schrijven omdat ik zo praktisch ben. Mijn overtuiging ‘Dat kan ik niet’ speelde hier meteen op. Mijn hele leven komt die overtuiging naar voren zo gauw ik iets ‘moet’ doen wat ik nooit eerder gedaan heb. Ik ben gaan leren me dan af te vragen: ‘Wat heb ik nodig om het wel te kunnen’.

Ik was geenszins van plan een boekje te gaan schrijven. Maar door haar overlijden twee jaar geleden, ging ik opnieuw door mijn aantekeningen die ik maakte tijdens ons samenzijn. Zo kwam ik wat ervaringen tegen die ik opgeschreven had. Steeds werd ik weer geraakt door zoveel wijsheden van Mieke.

Ik begon de wijsheden en ervaringen te bundelen, aanvankelijk voor mijzelf.

Op een ochtend werd ik wakker met ‘Ik ga er een boekje van maken’ en gelijk mijn overtuiging: ‘Maar dat kan ik niet’. Toch ben ik het gaan doen. Het werden er zelfs twee 😊

Hoe fijn is het dit nu te kunnen delen. Het voelt alsof ik een soort doorgeefluik ben.

>