.st0{fill:#FFFFFF;}

Ik heb een hondje – Beere 

 26 november 2013

  • minuten leestijd 

In heb een hondje van Jet Crielaard

Ik heb een hondje

Ik heb een hondje is een animatie uit het boek Beere van Jet H.H. Crielaard. Beere heeft een hondje dat hem steeds iets laat vergeten. En dat komt door zijn opvallende verschijning. Heb jij het hondje al gezien?

Haagse Kunstkring

Jet Crielaard toonde zondag 17 november tijdens de letterenborrel van de Haagse Kunstkring op speelse wijze hoe zij haar papieren verhaaltjes en gedichtjes vertaalt in digitale animaties. De wezentjes – mens en dier – dartelden tussen de associatieve teksten door.
De vraag die hierbij rees was of het digitale kinderboek het papieren prentenboek gaat vervangen of blijven ze beide bestaan? Heeft het werken op en met de elektronische drager gevolgen voor de ‘boodschap’? Zal het papieren boek als voorleesboek voor het slapen ooit verloren gaan?

De afdeling Letteren, Theater en Film van De Haagse Kunstkring wil een ontmoetingsplek zijn voor schrijvers, dichters, acteurs, regisseurs en kunstenaars. De afdeling organiseert boekpresentaties, lezingen en discussies waarbij schrjivers en dichters elkaars werk bespreken. Er bestaat een werkplaats poëzie en proza en elke maand is er de ‘letterenborrel’. Daar vertellen leden over hun werk.

Jet H.H. Crielaard, beeldend kunstenaar, schrijver en grafisch ontwerper, maakt animaties, websites en kinderboeken. Jet Crielaard

Jet H.H. Crielaard is beeldend kunstenaar, schrijver en grafisch ontwerper en maakt animaties, websites en kinderboeken. Zij publiceerde o.a. de dichtbundel ‘Vogelvluchtsprookjes’ en de kinderboeken ‘Drajboek – plaatjes en praatjes’, ‘Beere’, ‘Beere en de alfabetmonsters’ en ‘Laski Fantaski gaat het maken’.

De laatste drie boeken verschijnen binnenkort in herdruk bij SAAM Uitgeverij.

>