.st0{fill:#FFFFFF;}

Dokter luister nou! 

 3 november 2013

  • minuten leestijd 

Arie van Wijhe signeert zijn boek Dokter luister nou na zijn lezing in Hilversum.

Dokter luister nou! is het veel besproken boek van Arie van Wijhe. Onlangs presenteerde Van Wijhe zijn boek in de parterre van boekhandel Voorhoeve in Hilversum. Een boek wat de tongen los maakt en waarbij ook emoties vrij komen. Want wat als het nu om jou gaat …?

Het begon allemaal met een dagopname. Al snel stapelde zich de ene fout op de andere, miscommunicatie onder het personeel, foute diagnose en complicaties. Na vier weken verlaat meneer Decker het ziekenhuis maar is er slechter aan toe dan voor hij het ziekenhuis inging.

Het boek is een persoonlijk verhaal van Henk Decker. Met zijn verhaal wordt schrijnend zichtbaar wat de gevolgen voor patiënten kunnen zijn van bezuinigingen, protocollen en communicatie in onze gezondheidszorg.

In Weekblad Wijdemeren stond het volgende artikel: https://www.weekbladwijdemeren.nl/deze-week/
of download het artikel: Wijdemeren-wk44-site.

Arie van Wijhe wil met zijn verhaal een appel doen op de gezondheidszorg, onze zorg! Hij wil de discussie over de gezondheidszorg ontdoen van politiek en medisch gesteggel. Dokter luister nou! sluit aan bij het rapport van de Consumentenbond die overigens dezelfde titel heeft.

Rapport Consumentenbond

In 2012 bracht de Consumentenbond een rapport uit met de titel: Dokter luister nou! In dit rapport staan persoonlijke verhalen van slachtoffers en nabestaanden van medische missers centraal. Dit rapport is opgesteld naar aanleiding van de campagne Kiezen moet kunnen van de Consumentenbond. Met deze verhalen wil de Consumentenbond een duidelijke boodschap afgeven. Het is een pleidooi voor meer openheid en meer communicatie in de zorg.

Op het blog van Arie van Wijhe reageert de Consumentenbond:
‘De titel geeft inderdaad duidelijk weer waar het om gaat. De schrijnende situatie die op dit moment in de zorg is ontstaan en we streven allemaal naar een situatie dat er geen echte missers meer worden gemaakt. Arie van Wijhe’s verhaal is daar een goed voorbeeld van.’

Het interessante rapport van de Consumentbond met persoonlijke verhalen over missers in de zorg is hier gratis te downloaden.

 

>