Daginzicht, hét hulpmiddel 
voor mensen met geheugenproblemen 

 • Prikkelarm minimale afleidingen
 • Herkenbaar elke dag een eigen kleur
 • Overzichtelijk dagindeling van ochtend, middag en avond
 • Leesbaar royaal lettergrootte en contrast
 • Praktisch in gebruik stevige uitvoering met metalen ringband (wire-o)
Mevrouw gebruikt de daginzicht agenda

De heldere dagstructuur geeft gebruikers meer overzicht en daardoor meer gemoedsrust.

Mensen met (beginnende) dementie, NAH of andere geheugenproblemen, hebben baat bij een dagstructuur. Structuur geeft overzicht, met als gevolg gemoedsrust en vertrouwen.

Daginzicht is speciaal ontwikkeld voor mensen met geheugenproblemen. Het is bedoeld als een eenvoudig hulpmiddel bij dagelijkse activiteiten. Deze prikkelarme agenda biedt door de helderekleuren, de dagindeling en minimale afleidingen, een duidelijke structuur voor de gebruiker. Het helpt om grip op de dag te houden.

Voor 250.000 mensen en hun omgeving is het elke dag Alzheimerdag. Het begrip tijd vervaagt geleidelijk. Het aanbrengen van vaste structuur is dan de enige oplossing.

Leven met Alzheimer

Er is nog relatief weinig onderzoek gedaan naar het belang van structuur voor mensen met Alzheimer. Niettemin weten veel mantelzorgers dat het aanbrengen van dagstructuur rust oplevert. Vanuit deze gedachte is daginzicht ontwikkeld. Eén dag per pagina zonder afleidingen door gisteren en morgen.  

Met daginzicht helpen we mensen met dementie zo lang mogelijk grip te houden op hun leven. We weten dat daginzicht echt werkt, omdat we geregeld ervaringen krijgen teruggekoppeld van gebruikers, mantelzorgers, familie én zorgprofessionals.

daginzicht wordt al jaren door een snelgroeiende groep mensen met grote tevredenheid gebruikt!

De agenda is tot stand gekomen in samenwerking met zorgprofessionals en gebruikers. Geleidelijk bevelen steeds meer casemanagers, verpleegkundigen en ergotherapeuten de agenda aan bij mensen met (beginnende) dementie.
VERGOEDING. Vanuit de ziektekostenverzekering wordt per jaar 10 uur ergotherapie vergoed. Hieronder valt ook de daginzicht agendatraining. 

Voor professionals

Steeds meer organisaties kopen daginzicht collectief - met korting - in.

Wilt u als...

 • zorgprofessional 
  daginzicht in uw organisatie verspreiden en/of onder de aandacht brengen?
 • zorgverzekeraar
  daginzicht opnemen in uw pakket?
 • leverancier

(mede) gebruikers over daginzicht 

Praktisch hulpmiddel

Door met de agenda te werken, zie ik dat het cliënten rust biedt. Niet alleen voor de client is het een praktisch hulpmiddel, ook als zorgverlener heb ik baat bij het gebruik van deze dagagenda. Ik kan samen met de cliënt rustig de dag doornemen.

profile-pic
D. Surtorius medewerkster thuiszorg

Houvast en structuur

Het is tijdens behandelingen gebleken dat cliënten echt houvast en structuur ondervinden met deze agenda. De agenda om nooit te vergeten! Tevens hebben ze prachtige en duidelijke pictogrammen.

profile-pic
E. Kuipers Ergotherapeut

Meer grip op de dag

Bij oudere, wat vergeetachtige patiënten kan ik het gebruik van een prikkelarme agenda aanraden, om zo meer grip te krijgen op de dag.

profile-pic
W. Versteeg Huisarts

Rust in haar hoofd

Mijn client heeft meer dan genoeg aan vandaag. Met Daginzicht kreeg ze weer rust in haar hoofd.

profile-pic
J. Dingemans verpleegkundige

Al 8 jaar dé agenda om niet te vergeten:
daginzicht 2022 

Copyright - SAAM Uitgeverij, 2022

>