Zorg. Welzijn. Maatschappij.

NIEUWS

artikelen over onze auteurs en boeken

Ziekte van Parkinson

Deze pocket geeft beknopte informatie over de diagnose en behandeling van de Ziekte van Parkinson. Heldere informatie om na het gesprek met de arts nog eens rustig te lezen.

Artikelnummer: 3769 Categorie: Tags: , ,

Bij de ziekte van Parkinson zijn er meerdere gebieden in de hersenen aangetast. Hierdoor ontstaan met name problemen bij het bewegen. Zo kunnen een of meerdere lichaamsdelen gaan beven en kan er een verhoogde spanning in de spieren ontstaan die stijfheid veroorzaakt. Het bewegen wordt vaak trager en kost steeds meer moeite en aandacht.

Automatische piloot

Normaal regelen de hersenen het bewegen zo veel mogelijk automatisch, net al een automatische piloot in een vliegtuig. Alle onderdelen worden vanzelf goed op elkaar afgestemd.

Bij de ziekte van Parkinson gaat de automatische piloot haperen, zodat het bewegen steeds minder vanzelf gaan en bewuster moet gebeuren. De soepelheid verdwijnt en alleen de hoognodige bewegingen blijven over. Bovendien bestaat de neiging om niet iets te weinig kracht te gebruiken, waardoor de bewegingen vertragen, te klein blijven en moeizaam verlopen.

De ziekte van Parkinson is niet te genezen, maar er kan veel aan gedaan worden om de gevolgen zo veel mogelijk te beperken. Hierover staat veel informatie in deze pocket.

Betrouwbare en praktische informatie

De ziekte van Parkinson kan niet worden genezen. Wel kan de patiënt in samenwerking met de neuroloog en andere hulpverleners veel doen om de gevolgen zo veel mogelijk te beperken.

Gratis verzenden

vanaf 50 euro

14 years of experience

over 400000 customers

100% secure checkout

over 400000 customers

Genuine local stock

verified sources

>