Zorg. Welzijn. Maatschappij.

NIEUWS

artikelen over onze auteurs en boeken

  • Home
  • /
  • Shop
  • /
  • Artrose – diagnose en behandeling

Artrose – diagnose en behandeling

Artrose (gewrichtsslijtage) is een reumatische aandoening. Artrose kan niet worden genezen, maar u kunt wel veel doen om de gevolgen van artrose te beperken.

Artikelnummer: 5943 Categorie:

Vaak wordt artrose afgedaan als een ouderdomskwaal waar niets aan te doen is. Ten onrechte. Artrose kan niet worden genezen, maar je kunt wel veel doen om de gevolgen van artrose te beperken. Na de diagnose en de informatie komen ook veel vragen naar boven. Deze zorgpocket geeft antwoord op de meeste vragen.

Wat is artrose

Wat is artrose precies? Hoe zit het met bewegen? Wanneer belast ik een gewricht te veel? Wat kan ik doen om de pijn te verminderen? Zijn er oefeningen die speciaal geschikt zijn voor mij? Wat kan mijn partner doen om mij te helpen? Zal ik over een paar jaar nog kunnen werken? Klopt het dat er subsidies zijn om een werkplek aan te passen? Wat zijn geschikte hulpmiddelen voor bij het lopen? Kan ik een vergoeding krijgen voor het aanpassen van mijn huis?
Deze en nog veel meer vragen worden in dit boek gesteld en beantwoord. Dat maakt het boek tot een waardevol bezit voor iedereen die de artrose de baas wil blijven. De tips en adviezen in dit boek zullen helpen een zelfstandig en prettig leven te leiden, ondanks de artrose.

Aan het boek hebben veel deskundigen een bijdrage geleverd: reumatologen, fysiotherapeuten, ergotherapeuten, verpleegkundigen, maatschappelijk werkers, mensen van de Reumapatiëntenverenigingen en het Reumafonds en – natuurlijk – mensen die zelf artrose hebben.

Zorgpockets

Naast het zorgboek zijn er 4 zorgpockets verschenen. Elk deel bevat dezelfde informatie als in het Zorgboek, alleen is deze informatie opgedeeld in 4 delen:

  • in het kort (112 pag) – uitverkocht
  • diagnose en behandeling (116 pag)
  • tips voor het dagelijks leven (128 pag) – uitverkocht
  • voor de naastbetrokkenen (116 pag) – uitverkocht

In elk deel wordt specifiek op een onderwerp ingegaan. Ook zijn de boekjes geschikt om weg te geven aan familie en direct betrokkenen om hen te informeren over Artrose. Het heeft nl. niet alleen gevolgen voor u als patiënt maar ook voor mensen in de directe omgeving krijgen ermee te maken.

Gratis verzenden

vanaf 50 euro

14 years of experience

over 400000 customers

100% secure checkout

over 400000 customers

Genuine local stock

verified sources

>