Zorg. Welzijn. Maatschappij.

NIEUWS

artikelen over onze auteurs en boeken

Ziekte van Crohn

Dit zorgboek behandelt o.a. medische informatie, behandeling, kinderen, zelfzorg, psychosociale informatie, hulp en steun, zakelijke informatie en achtergronden. De aanvullende illustraties en ervaringen van patiënten, verduidelijken de informatie.

Artikelnummer: 263 Categorie:

Bij ziekte van Crohn zijn je darmen ontstoken. Naast ontstekingen in de darmen, de dunne, de dikke of de endeldarm kan ook sprake zijn van ontstekingen in de rest van het spijsverteringskanaal. De ziekte kan voorkomen vanaf de mond tot aan de anus. Je kunt zel zeggen dat het een frustrerende aandoening is waar de mensen hun hele leven last van hebben. Er is nog geen genezing mogelijk. Wel zijn er manieren om de gevolgen te beperken.

Als eerste is een goede samenwerking nodig met de Maag Lever Darm arts, een MDL-arts. Hoe beter een arts weet waar je precies last van hebt, hoe beter de klachten behandeld kunnen worden. Daarnaast is het belangrijk dat je gezond en voldoende eet. Je moet regelmatig ontspannen en roken is uit den boze.
Een derde belangrijk onderwerp in het boek gaat over de gevolgen: hoe kun je omgaan met een stoma en wat voor gevolgen heeft het voor je seksuele relatie, voor je baan of voor de ziektekosten.

De ziekte van Crohn komt ook voor bij kinderen. Als ondersteuning voor de ouders is speciale informatie opgenomen in dit boek. Hoe heeft Crohn invloed op groei en psychosociale ontwikkeling?

Betrouwbare informatie 
Aan dit boek hebben veel deskundigen en hun organisaties meegewerkt, waaronder een MDL-arts, een kinderarts, gespecialiseerde verpleegkundigen en mensen van de Crohn en Colitis Ulcerosa Vereniging Nederland.

Gratis verzenden

vanaf 50 euro

14 years of experience

over 400000 customers

100% secure checkout

over 400000 customers

Genuine local stock

verified sources

>