Zorg. Welzijn. Maatschappij.

NIEUWS

artikelen over onze auteurs en boeken

Constitutioneel Eczeem

Een zorgboek voor patiënten, waarin alle facetten van de ziekte aan de orde komen. Zoals de behandelingsmogelijkheden en wat je er zelf aan kunt doen, maar ook de financiële gevolgen. Een zeer uitgebreid, leesbaar boek, met zowel medische als praktische informatie.

Artikelnummer: 182 Categorie:

Constitutioneel eczeem is een lastige aandoening. Jeuk is de belangrijkste klacht. Dat kan weer leiden tot andere klachten: door krabben, raakt de huid beschadigd.

Praktische informatie
Dit zorgboek geeft aan hoe men met de klachten kunt omgaan. Praktische tips over huidverzorging en omgaan met jeuk. Ook vindt u informatie over mogelijke behandelingen: medicijnen, lichttherapie, kuren en alternatieve behandelwijzen. Daarnaast komen zaken als hulpverlening, ziektekosten en patiëntenverenigingen aan bod.

Zelfzorg
U kunt zelf veel doen om zo min mogelijk last te hebben van uw eczeem. Onder invloed van bepaalde factoren kunnen de klachten verergeren. Stress, het klimaat en hormonen kunnen van invloed zijn, maar bijvoorbeeld ook zaken als kleding of schoonmaakmiddelen.
Het boek maakt duidelijk hoe u met deze ‘prikkels’ kunt omgaan.

Meer dan een medisch probleem
Verder is er aandacht voor de psychosociale gevolgen van constitutioneel eczeem. Soms heeft eczeem gevolgen voor het gevoel van eigenwaarde, het sociale leven en de seksualiteit. Mensen met eczeem schamen zich soms voor hun aangedane huid. Juist ook over dit soort problemen geeft dit boek veel informatie.

Betrouwbare informatie
Veel vooraanstaande deskundigen en hun organisaties hebben aan dit boek meegewerkt. Ook mensen die zelf constitutioneel eczeem hebben, verleenden hun medewerking. Dat maakt de informatie in dit boek betrouwbaar en praktisch: u kunt er direct mee aan de slag.

Gratis verzenden

vanaf 50 euro

14 years of experience

over 400000 customers

100% secure checkout

over 400000 customers

Genuine local stock

verified sources

>