Zorg. Welzijn. Maatschappij.

NIEUWS

artikelen over onze auteurs en boeken

Vlinderkracht

Lichtvoetige gedichten met een vleugje ironie over de dingen des levens.

Artikelnummer: 3497 Categorie:

In Vlinderkracht vindt de auteur Frits van ‘t Riet in tal van uiteenlopende onderwerpen aanleiding tot een gedicht. Zijn subtiele waarnemingen en zijn vermogen zich te verwonderen, leiden tot lichtvoetige dichterlijke schetsjes. Maar er is ook zwaarte wanneer het de dood of de heftigheid van het wereldgebeuren betreft.

Hij verwondert zich, hij wordt geraakt, hij is ontroerd, hij ironiseert. Zo probeert hij zich al dichtend te verhouden tot de dingen des levens.

Frits van ‘t Riet (1944) schreef als scholier gedichten voor de schoolkrant. Maar misschien ligt het begin van zijn poëtische kijk wel in zijn kleutertijd. Toen hij niet op tijd op school kon komen, omdat er onderweg zoveel te zien was: een glazenwasser, het paard van de melkboer, een lieveheersbeestje of een zwerm spreeuwen in een boom. Gewone dingen die een gevoel van ongewone betekenis bij hem opriepen.

Betekenis geven en betekenis overdragen doet hij vooral in zijn werkende leven als trainer in organisaties en als personal coach. De laatste tien jaar is hij zijn poëtische invallen daadwerkelijk gaan noteren en vorm geven.

Gratis verzenden

vanaf 50 euro

14 years of experience

over 400000 customers

100% secure checkout

over 400000 customers

Genuine local stock

verified sources

>