Zorg. Welzijn. Maatschappij.

BOEKEN

informatie en specificaties 

  • Home
  • /
  • Shop
  • /
  • Ouderenzorg. Eindstation Methusalem

Ouderenzorg. Eindstation Methusalem

In zijn nieuwste boek Ouderenzorg. Eindstation Methusalem schetst auteur Rob Kerkhoven een ludiek toekomstscenario, waarin ouderen maximaal 85 jaar mogen worden. Dat is zo bepaald in de Wet algemene begeleiding levenseinde ouderen (Wablo). 85-plussers worden in een levenseindeverblijf naar hun dood begeleid: eindstation Methusalem.

In zijn nieuwste boek Ouderenzorg. Eindstation Methusalem schetst auteur Rob Kerkhoven een ludiek toekomstscenario, waarin ouderen maximaal 85 jaar mogen worden. Dat is zo bepaald in de Wet algemene begeleiding levenseinde ouderen (Wablo). 85-plussers worden in een levenseindeverblijf naar hun dood begeleid: eindstation Methusalem. Hoe het er daar aan toe gaat en wat er precies gebeurt, mag de lezer zelf invullen. Er lijkt een regime te bestaan dat doet denken aan de oorlogsjaren in Nederland. Een van controle, verzet en verraad. “Via afschrikwekkende voorbeelden wil ik mijn boodschap versterken. Auschwitz is immers nooit ver weg.”

Levenseindeverblijf
In Kerkhovens boek volgen we hoofdpersoon Tom Groenhoff, die 85 jaar wordt tegen de achtergrond van maatschappelijke en politieke ontwikkelingen in de ouderenzorg vanaf nu tot het jaar 2041. Volgens een nieuwe wet moet Groenhoff zich melden bij een levenseindeverblijf. Daar voelt hij niets voor en duikt onder. Een jaar lang weet hij de dans te ontspringen, maar in 2041 loopt hij door een stommiteit tegen de lamp en belandt in een levenseindeverblijf met de illustere naam Methusalem.

Over de auteur
Rob Kerkhoven (1951) werd geboren in Utrecht en groeide op in de Achterhoek. Na het gymnasium studeerde hij geschiedenis aan de Universiteit van Amsterdam. Na 25 jaar werken als leraar geschiedenis hield hij het onderwijs voor gezien. Hij ontdekte de liefde voor het schrijven toen hij columns ging schrijven voor de Leeuwarder Courant en Heerenveense Courant. Daarnaast werkte hij als adviseur bij het Centrum voor Internationale Samenwerking in Lelystad. In 2006 debuteerde hij met ‘Vorden, van twaalf bakkers naar drie’, over het verdwijnen van de  middenstand in het dorp waar hij opgroeide. Dat debuut werd in 2008 gevolgd door ‘Tweeëntwintig Kerels’, een boek met elf voetbalverhalen. In 2017 kwam het autobiografisch getinte ‘Mijn Elfhuizentocht, 1951-2016’ uit. En nu verschijnt ‘Ouderenzorg. Eindstation Methusalem’.

Gratis verzenden

vanaf 50 euro

Veilig winkelen

BETAAL ZOALS JIJ WIL

Snelle levering

via postnl

Vragen?

bel ons! 06 24157478

>