Zorg, Welzijn & Maatschappij

Op zoek naar een specifiek boek? Kijk dan in onze webshop zorgboeken.nl voor al onze boeken.

Maatschappelijk betrokken

SAAM Uitgeverij is een zelfstandig, landelijke uitgever op het gebied van zorg, welzijn en maatschappij. Vanuit een sterke maatschappelijke betrokkenheid geven wij boeken en publicaties uit die indringende onderwerpen aansnijden, herkenbaarheid bieden, informatief en educatief zijn, anderen wakker schudden, troost bieden of gewoon prachtig om te lezen zijn.

Als zorguitgever ondersteunen we enerzijds auteurs met maatwerk: boekontwikkeling, marketing, verkoop en distributie. Anderzijds verlenen we service aan (belangen)organisaties op het terrein van welzijn en zorg: ontwikkeling van publicaties en informatie-concepten zowel in print als online. Inmiddels weet een groeiende groep auteurs met boekideeën en organisaties met communicatiewensen de weg naar onze zorguitgeverij te vinden. 

Recent verschenen

Effe tekenen
Weten waar de woorden zijn
Het damhert
Help, wij hebben dementie
Werkgeluk in de zorg

Agenda op maat

Een agenda is een hulpmiddel om snel en eenvoudig de dag- of weekindeling te noteren en te overzien. Makkelijk, maar niet voor iedereen. Dyslexie, moeilijkheden met de concentratie, of een taalontwikkelingsstoornis zijn slechts enkele voorbeelden die maken dat een agenda voor sommigen moeilijk te begrijpen of verwarrend is. Stichting Doe Maar Zo! heeft daarom de daginzicht agenda ontworpen. Deze agenda maakt bijvoorbeeld gebruik van kleuren en hebben geen afleidende afbeeldingen. De agenda is voor ouderen en mantelzorgers. Prikkelarm, duidelijk leesbaar en praktisch in gebruik.

Deel 2 van agenda voor 2023 is nu apart verkrijgbaar!

Bestel hem nu zolang de voorraad strekt.

LVB werkboeken

Persoonlijke werkboeken voor mensen met een licht verstandelijke beperking: verstandelijkbeperkt.nl

Elk werkboek gaat over een specifiek onderwerp. Het biedt stappen en handvatten om tot inzicht te komen en om doelen te bereiken. Uiteindelijk leidt elk werkboek tot een individueel plan voor het bereiken van persoonlijke wensen en doelen.

Vers van de pers

Anne Brouwer (1975) is Gezondheidswetenschapper met een verpleegkundige achtergrond. Ze werkt ruim 25 jaar in de zorgsector en heeft verschillende functies bekleed in diverse werkvelden binnen de sector. Met Saskia Walgemoed runt ze trainingsbureau Blooming waar je terecht kunt voor trainingen en workshops gericht op Positieve Gezondheid en Werkgeluk. Haar nieuwste boek Werkgeluk in de zorg geeft inzicht en handreikingen over hoe je kunt werken aan jouw werkgeluk. Terwijl jij jouw werkgeluk vergroot, draagt dat ook bij aan het werkgeluk van collega’s. Geluk werkt nou eenmaal aanstekelijk.

♥ Wens van de auteur met dit boek: samen in gesprek over werkgeluk om het werkvuur in de zorg te laten vlammen.

Werkgeluk in de zorg
Anne Brouwer

Anne schrijft...

>