Homepage

SAAM Uitgeverij, gespecialiseerd in
ZORG & WELZIJN

Ons hart ligt bij mensen en de zorg voor elkaar. Wij vinden dat je voor elkaar moet zorgen in deze wereld. Daarom bieden wij een platform aan mensen die hun verhalen, ervaringen, kennis en inzichten willen delen over onderwerpen die gaan over zorg, welzijn en maatschappij. Dat kan via boeken en publicaties. En via lezingen, workshops en trainingen. Want, zorgen doen we SAAMen!

CO-CREATIE - PUBLICATIE - PROMOTIE​

Anneke Bakker, uitgever

De samenleving verandert snel. Informatie komt ons via allerlei nieuwe (digitale) wegen op ons af. Dit bracht mij op het idee om mijn passie voor zorg en welzijn te combineren met mijn kennis van het uitgeversvak. Een unieke combinatie waarmee SAAM Uitgeverij mensen en organisaties helpt om hun informatie, inzichten en nieuws zo aantrekkelijk mogelijk te verspreiden. Dat doen we graag in S(A)AMenwerking met bijvoorbeeld instellingen, overheden en auteurs. En met een team van freelancers uit het grafische vak en de journalistiek. Wat ons kenmerkt? Onze zorgSAAMheid voor mensen en onze uitgaven! 


op zoek naar een uitgever?

Je eigen boek schrijven

Je eigen boek schrijven begint bij SAAM Uitgeverij. Een boek uitgeven doe je niet zomaar. Daar komt veel bij kijken. Als auteur wil jij je waarschijnlijk vooral bezighouden met het schrijven. Wij faciliteren het gehele uitgeefproces. Van manuscript tot boek en van redactie tot promotie en verkoop.                           

zorgboeken

Manuscript insturen

Heb je een manuscript gereed en wil je weten hoe SAAM Uitgeverij jou kan helpen? Stuur ons dan de synopsis daarvan. Hoe je dat kunt doen en in welke vorm, lees je hier.      .                           

samenwerking

Boeken met zorg samengesteld

Vanuit een sterke maatschappelijke betrokkenheid geven wij boeken en publicaties uit die indringende onderwerpen aansnijden, herkenbaarheid bieden, informatief en educatief zijn, anderen wakker schudden, troost bieden of gewoon prachtig om te lezen zijn.                         

Ouder van mijn ouders: Karel, Maarten en Anneke

Organisaties en Patiëntenverenigingen

Een publicatie op maat, themadag of lezing organiseren? Wij kunnen elkaar vast helpen. SAAM Uitgeverij heeft veel kennis, ervaring en liefde voor het werkveld. En een breed netwerk van auteurs en andere mensen en organisaties actief in zorg, welzijn en maatschappij bovendien. Dat zetten wij graag voor je in. Hoe?                        

zorgboeken

Co-creatie, publicatie en promotie

Je eigen boek uitgeven doe je niet zomaar. Daar komt veel bij kijken. SAAM Uitgeverij is specialist in het uitgeven van boeken op het terrein van zorg, welzijn en maatschappij. Wij zetten graag onze kennis, ervaring en netwerk in om je te begeleiden. Dat kan bij het totale uitgeefproces, of bij onderdelen daarvan naar keuze. Van idee en redactie tot marketing en (online) promotie kunnen we SA(A)Men verzorgen.

samenwerking

Wij werken graag SA(A)Men

Wij hebben organisaties in zorg, welzijn en maatschappij veel te bieden. Maar dat geldt ook andersom. Daarom werken wij graag SA(A)Men. Bijvoorbeeld in een uitgave op maat. Of een lezing of evenement met auteurs over een bepaald thema. Een goed doel steunen met een deel van de opbrengst? Wij staan open voor de mogelijkheden. Bekijk hier wie onze partners zijn.

Lees hier alles over onze boeken, thema's en auteurs


Eindstation
In zijn nieuwste boek Ouderenzorg. Eindstation Methusalem schetst auteur Rob Kerkhoven een speels toekomstscenario, waarin ouderen maximaal 85 jaar mogen worden. Dat is zo bepaald in de Wet algemene begeleiding levenseinde ouderen (Wablo). 85-plussers worden in een levenseindeverblijf naar hun dood begeleid: eindstation Methusalem.
Nieuw boek Rob Kerkhoven schetst speels toekomstscenario ouderenzorg
Rob Kerkhovens nieuwste boek Ouderenzorg. Eindstation Methusalem, speelt in op de huidige maatschappelijke discussies over de ouderenzorg. Van toenemende vergrijzing, oplopende wachtlijsten in verpleeghuizen tot ethische kwesties over wel of niet behandelen van zieke bejaarden.
Protocollen
Mieke (1982) werkt als project controller bij een stichting. Daarnaast geeft zij les als yogadocent. In 2016 verloor ze haar vader aan zelfmoord. Hierover blogt zij op Psychosenet en op deze website. En ze schreef er een boek over: In de waan van het leven.
Waarom mag ik er niet over praten?
Mieke (1982) werkt als project controller bij een stichting. Daarnaast geeft zij les als yogadocent. In 2016 verloor ze haar vader aan zelfmoord. Hierover blogt zij op Psychosenet en op deze website. En ze schreef er een boek over: In de waan van het leven.
Hét handboek voor Orthomoleculaire therapeuten
Eindelijk is ie er dan! Het handboek Orthomoleculaire therapie in de praktijk. Het handboek geeft richtlijnen voor het aanpassen van[...]
Live review Succesvol Coachend Leidinggeven
Een live review van het boek Succesvol Coachend Leidinggeven. Weet jij goed wat voor manager jij bent, wat je sterke punten zijn maar ook je valkuil? Doe de leiderschapstest en ontdek jouw kwaliteiten.

Wat vinden anderen van SAAM?


profile-pic

Anneke Bakker is iemand die feilloos haar weg weet binnen social media en ook iemand die prachtig kan tippen over de tools waarmee je goed gevonden kunt worden. Als eigenaar van mijn eigen bedrijf De Leeuw Circusevents heb ik hier al flink de voordelen van kunnen genoten. Zij beschikt over een uitgebreid netwerk aan schrijvers, redacteuren, adviseurs die kunnen helpen met het uitgeven van mijn eigen boek over "Alzheimer in beweging". Daardoor wordt iets vlot getrokken waar ik al jaren tegenaan zat te hikken. Ze biedt structuur, opmaak ideeën, stimuleert me om te gaan schrijven, kortom, ik heb hier jaren op gewacht. Een vakvrouw en een veelbelovende uitgever.

Gera de Leeuw , Trainer, coach en auteur
profile-pic

Anneke was mijn derde uitgever met wie het wel gelukt is mijn boek uit te geven. Zij staat als een huis achter je en helpt je over de hobbels heen die er zijn. Met haar daadkracht heeft ze altijd voor alles een oplossing. Ze heeft een mooie balans tussen haar harde en zachte kwaliteiten en heeft ook aandacht voor je gevoelens en emoties die spelen bij het schrijven van je boek. Ze maakt de naam van haar uitgeverij, Saam Uitgeverij, helemaal waar. Anneke is een leuk mens met wie het fijn is om samen te werken.

Truus Dekkers , Leiderschapscoach en inspirator voor leidinggevenden & professionals.
profile-pic

De samenwerking met uitgeverij SAAM is me heel goed bevallen en kan ik iedereen aanbevelen. Uitgeefster Anneke Bakker is inventief, enthousiast, deskundig en snel.
Met haar vrolijke nieuwsgierigheid en passie voor het vak, onderzoekt ze alle mogelijkheden. Mijn boek Weten waar de woorden zijn platliggend leek onmogelijk, maar het heeft nu een ringband, waardoor het open kan liggen tijdens het lesgeven. Een enorm pluspunt. Anneke heeft een scherp oog voor details en is daarbij ook nog eens een heel goede vormgeefster.

Mariet Lems , Cultuur Coach en dichter
profile-pic

Anneke is een bijzondere uitgever. Ze is in staat heel goed aan te sluiten bij de behoeften en benodigdheden van mij als klant. Ze heeft creatieve ideeen en stemt deze altijd goed af. Daardoor ontstaat een gezamenlijk product waar we beiden heel trots op kunnen zijn. Bij Anneke gaat het altijd samen en net even anders, dat vind ik zo leuk!

Suzan Baldinger , Co founder bij J&S changemakers

Blijf op de hoogte van onze boeken en auteurs!

>