Truus Dekkers

Truus Dekkers

Ontwikkeling leiderschap van mensen en teams centraal

Leiderschapscoach en inspirator voor leidinggevenden & professionals. Auteur van Succesvol Coachend Leidinggeven.

Als tuindersdochter vond ik het als kind heel leuk om mee te werken op mijn vaders tuinderij. Het was dan ook logisch om te gaan studeren aan de Wageningen University en tuinbouw was mijn eerste liefde. Dat veranderde snel toen ik in Wageningen studeerde. Via het vak voorlichtingskunde kwam ik terecht bij gesprekstrainingen en tenslotte werd coachen mijn tweede liefde.

In 1991 startte ik met mijn bedrijf Dekkers Development. Ik ontwikkelde vervolgens mijn eigen Leiderschapsmodel over het schakelen tussen harde en zachte kwaliteiten in je werk. De Leiderschapstest en mijn boek Succesvol Coachend Leidinggeven kwamen hier vanzelfsprekend uit voort. Ik kan niet anders dan mijn eigen pad ontwikkelen, waarbij het persoonlijke en het werk voor mij vaak samenvallen. Mijn visie over groeien en ontwikkelen draag ik heel graag over.

Ik hou van creëren, zoals met beeldhouwen. Ik wil mensen inspireren in hun persoonlijke groei met coachen. Mensen die zich in hun werk willen ontwikkelen en succesvol willen zijn, help ik door op vele manieren een veilige setting voor ze te creëren. Hen het extra zetje te geven en te raken. Ik hou ook van het omgaan met de emoties die daarbij komen kijken en het verbinden van mensen met zichzelf en hun werk. In mijn coaching help ik jou en je leidinggevende hun samenwerking te verbeteren, zodat de kwaliteiten van jou zich optimaal kunnen ontplooien.

Mijn kracht is het coachen en inspireren van managers, teamleiders, directeuren, projectleiders, adviseurs en ondernemers om hun leiderschap succesvol neer te zetten. Naast mijn bedrijf zijn kunst en sport mijn andere passies. In mijn vrije tijd vind ik het heerlijk om prachtige beelden te maken die mij en andere mensen inspireren.

Truus Dekkers

Truus ontwikkelde haar eigen Leiderschapsmodel over het schakelen tussen harde en zachte kwaliteiten in je werk. 'Mijn kracht is het coachen en inspireren van managers, teamleiders, directeuren, projectleiders, adviseurs en ondernemers om hun leiderschap succesvol neer te zetten. Naast mijn bedrijf zijn kunst en sport mijn andere passies. In mijn vrije tijd vind ik het heerlijk om prachtige beelden te maken die mij en andere mensen inspireren.'

Wat anderen zeggen... 

profile-pic
Elsa Berentzen Manager

Praktisch model

In dit boek geeft Truus Dekkers een handzaam en praktisch model om succesvol om te gaan met de tegenstellingen en eisen die leidinggevenden elke dag tegenkomen.

Het model contrasteert “harde” en “zachte” eigenschappen, bijvoorbeeld: Daadkracht versus Soepelheid. Haar unieke benadering geeft aan dat het niet gaat om te kiezen (of-of), maar om beide kwaliteiten te ontwikkelen (en-en). Wat dit boek onderscheidt is dat het heel praktisch is: het geeft direct meer inzicht en geeft tips en oefeningen. Je wordt uitgenodigd en uitgedaagd om de eigenschappen die je niet van nature hebt, verder te ontwikkelen.

Het is prettig geschreven, met veel praktijkvoorbeelden. Het boek is compact en to-the-point. Wat ik er heel prettig aan vind is dat het geen “recept” is, zoals veel management boeken, maar de lezer via vragen en voorbeelden aan het denken zet om zijn/haar eigen weg te vinden.

Zo is het boek zelf ook een voorbeeld van het “coachend leidinggeven” dat erin wordt beschreven. Zeker de moeite waard!

profile-pic
Peter Gerrickens Manager

Balans in werk en leven

De vraag die in dit boek centraal staat is: Hoe krijg je als leidinggevende, professional, coach of trainer meer balans tussen harde en zachte kwaliteiten van jezelf? Ik begrijp dat Truus Dekkers ervoor gekozen heeft de doelgroep voor dit boek af te bakenen, maar wij mij betreft had ze dat niet hoeven te doen: de kernvraag van het boek is namelijk voor veel meer mensen belangrijk! Het boek is een aanrader voor iedereen die het gevoel heeft de eigen kwaliteiten niet optimaal te benutten of die op zoek is naar balans in werk of leven.

De charme van het leiderschapsmodel van Dekkers zit in de eenvoud: iedereen begrijpt snel waar het om gaat en kan gemakkelijk de rode draad ervan vasthouden bij het lezen van het boek. Dat betekent echter niet dat het voor iedereen ook eenvoudig is de balans te vinden in het omgaan met de eigen kwaliteiten: het tegendeel is vaak het geval!

Door de praktische uitleg, de oefeningen en de tips die de auteur geeft bij elk paar tegenovergestelde (en dus aanvullende) kwaliteiten, ga je hetgeen je leest meteen op jezelf toepassen. Dit maakt het boek heel geschikt voor mensen die gecoacht willen worden op het terrein van hun kwaliteiten. Als coach zou ik een klant aan het begin van een coachtraject vragen dit boek te bestuderen en de ervaringen met mij te bespreken. Dat kan de klant meer inzicht geven in de eigen knelpunten op het terrein van kwaliteiten, waardoor je als coach daar sneller en gemakkelijker mee aan de slag kunt.

profile-pic
Jennifer Schmidt Leidinggevende

Inzichtelijk boek

Het boek 'Succesvol Coachend Leidinggeven' heeft me vele inzichten gegeven in mijn leiderschapskwaliteiten. De bewustwording van mijn kwaliteiten en hoe die verder te ontwikkelen. De gegeven tools uit het boek zijn voor mij goed hanteerbaar en toe te passen in het werkveld. Uiteraard met als doel het vinden van een balans tussen mijn harde en zachte kwaliteiten. Een boek dat elke leidinggevende of iemand met die ambitie beslist moet lezen.